SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

31.10.13

BERTEMU MATA DENGAN SHAKLEE



ASSALAMUALAIKUM...

um..lama sudah rasanya tidak berpijak di dunia blog  ni..sekarang dah makin sibuk dengan tugasan di sekolah..maklumlah dah ada kerjaya baru..(guru)...banyak tanggungjawab..kena amanah dalam menjalankan  tugas ni.okep..xnak banyak meroyan dalam ni..straight to the road point...

hari ni...
kawan saya kol..

"atikah...ko nak cuba produk shaklee x?bagus untuk kesihatan..bla..bla...bla..bla.."

"um....aku  xpenah try benda alah ni..xbrani la..."

then,..dia tunjukkan  aku gambar produk dia..jeng..jeng..jeng

alhamdullillah..

mula-mula saya kurang yakin dengan produk SHAKLEE..

tapi atas dorongan puan Mami AafiyAdelia saya cuba jugak..

saya dah nekad...2 minggu xturun jugak walaupun 1 inci...memaang xnak percaya..

4 hari saya mencuba
saya makan nasik tetapi cuba kurangkan dari sebelumnya...
saya makan goreng pisang, airbatu campur,...semualah..(tapi dalam kuantiti sedikit)

hari keempat..
saya berdebar nak tengok penurunan inci,..

alhamdullillah...SHAKLEE MEMANG MENAKJUBKAN

4HARI =INCI
8 HARI=2 INCI
SEBULAN =?????

SAYA PERCAYA...SAYA PERCAYA...SAYA PERCAYA..

sesiapa yang berminat...khususnya di area batu pahat dan kelantan khususnya kuala krai boleh pm saya...


8.5.13

disini "mukaddimahnya"



salam...

alhamdullillah....sekian lama tidak berpijak di dalam alam maya ini
hari ini sempatlah singgah sekejap untuk berkongsi kepada anda semua mengenai

 ragam manusia,,,,
aktiviti manusia,,,
perangai manusia.......

namun..yang paling penting..manusia itu amanahku....

SMA JAWAHIR AL ULUM

IHTIFAL 
DI SEGAMAT


mereka yang bersemangat..

cikgu yang bersemangat...
cikgu yang rock...
cikgu yang rolllll


\

menjadi mentor debat..
alhamdullilah..
walaupun tidak berjaya...
pengalaman yang mengajar erti sebenar debat

um....semoga perkongsian ini dapat membuka mata semua pihak bahawa kalah menang bukan satu persoalan sesuatu pertandingan itu dilakukan...bertujuan untuk memberi pendedahan luar kepada pelajar...semoga sekolah ini terus diketahui umum....dengan bakat dan ilmu yang ada pa da pelajar2...

TAKBIR!!!
ALLAHHUAKBAR!!!!

6.3.13

SMK JAWAHIR AL ULUM

Salam semua...
sudah lama tidak menjejakkan kaki ke arah blog yang cute "SANGAT"  ni...
alhamdullillah,,,perjalanan hidup ini semakin diredhai Allah.,,
semakin hari semakin bertambah rezeki saya dan keluarga saya,,

ALHAMDULLILLAH...
ALHAMDULLILLAH..
ALHAMDULLILLAH..

jika dahulu alam maya ini dijadkan tempat untuk meluahkan segala yang terpendam.,.

akhirnya,,

SMK JAWAHIR AL ULUM 

[LOGO+SEKOLAH.jpg]
Menjadi destinasi kerjaya saya yang pertama...
walaupun tidak seindah ssekolah berasrama penuh..
namun..dalaman diri pelajar dan guru di sini melebihi luaran mereka...

alhamdullillah,.

SYUKRAN YA ALLAH

24.7.12


 salam....
lama dah xmengupdate blog ni...so kali ini saya nak mengupdate sikit pasal satu syarikat butik pengantin ni...

kenapa saya bz2 nak update pasal butik ni??
sebabnya dah blog ambe (saya),,,jadi sesuka hatilah saya.. salah seorang pemilik tu merupakan kakak saya...

dah lama dah diorang ni bergabung...akhirnya..tertubuhlah satu butik ni yang beroperasi di johor bahru./..ini kedainya...rasa nak singggah????diperselakkan dipersilakan...


SYIEMARIA CREATION



inilah butiknya..
kalau p johor

"jangan segan2 silu"
"jangan malu2"
"singgahlah kalau perlu"

gabungan diorang ni...iaitu Rosmariya (kakak saya) dan juga partnernya  shima telah mendapat perhatian ramai apabila beberapa orang artis terkenal tanah air seperti ifa raziah dan man kidal telah menggunakan khidmat mereka bagi menghasilkan pakaian untuk ABPBH 2011. tengok hasil di bawah:

gambar 1

                                                            gambar 2

gambar 3

gambar 4

gambar 5

gambar 6



gambar 1 & 2: majalah inspirasi perkahwinan
gambar 3       : baju rekaan untuk man kidal
gambar 4,5 dan 6: baju rekaan untuk ifa raziah (ajl2010)


mereka juga telah berjaya mendedahkan memperkenalkan tentang penubuhan butik mereka melalui media cetak seperti majalah dan juga surat khabar...


p/s: sesiapa yang berminat untuk mendapatkan khidmat mereka,,,sila jelajah fbokk mereka iaitu SYIEMARIA CREATION...

p/s 2: jangan terharu yer maria n syima...saje je nak naikkan trafik blog saya..

23.5.12

MY HAPPY ENDING





salam...
sudah lama tidak berpijak di alam maya ini..
sungguh..walaupun hari23 aku tidaklah sesibuk mana selepas bergelar seorang pengganggur terhormat, namun naluri untuk bersama lagi meratah setiap baris papan kunci ini..

hari ini..rasa terpanggil2 untuk menikmati semula ratahan papan kunci ini semakin menebal,..


hari ini aku rasa insan yang paling bahagia kerana mampu membahagiakan keluarga khususnya ayah n ma aku...
kerana...

akhirnya aku bergelar seorang graduan..yeeha....

namun..walaupun sudah berusia 24 tahun...kegedikan aku tidak dapat ditinggallkan...hasilnya..lihatlah gambar2 di bawh..ahaks..

selamat menggedik bersama..


lihat???
kegedikan??
tidaklah..ini hanya satu kemesraan antara aku dan my frenz....@enie...









10.1.12

MIFW 2011 (PERTUNJUKAN FESYEN)

ENTRY ni khas untuk akak aku ..ROSMARIYA MUsTAPA

huhuuhu...dulu blaja UITM jer..sekrang dah boleh masuk pertandingan fesyen dah...

okla...ini merupakan rekaan terbaru beliau dan partnernya....

nak tahu lebih lanjut...juz klik SYIEMARIA COLLECTION...jom kita layang gambar2 di bawah//


syiema+ maria


rekaan merkea








puteri fatin nasuha kini tunangan orang

puteri chichi


kredit untuk beautifulnara yang bagi sumbangan gambar3 ni/.

Pelakon Puteri Chichi atau nama sebenarnya Puteri Fateen Nasuha telah pun selamat bertunang pada 1 Januari 2012 baru-baru ini. Walaupun nama Puteri Chichi masih tidak besar di dalam industri hiburan Malaysia, bakat lakonannya memang sangat menyerlah terutama di dalam drama Kau dan Aku musim kedua.

Tahniah kepada Puteri Chichi dan tunangannya. Semoga ikatan ini akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin. Kena banyak bersabar semasa tempoh bertunang sebab darah tengah manis. 

puteri chichi


puteri chichi

puteri chichi

puteri chichi

puteri chichi

puteri chichi

puteri chichi

puteri chichi


klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List