SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

27.2.11

NENAS BOLEH BAWA MATi??

WEI.....wei...rileks2 dulu...tu baru tajuk besar..persoalan besar dia...nenas boleh bawak mati???

sape habaq kat hang boleh bawak mati??

nenas ni banyak khasiat dia...amboi2 suke2 hati nko je nak keluarkan fakta sndiri....marah dr haiwan nnti...




doktor persendirian kata (korang kena read this statemant ngan suara seorang dktr)..nenas ni..

"BOLEH  turunkan berat bdan korang yang berkati-kati...nak tahu kenapa...sebab kalau kiter mentekedarah nenas ni kita bleh hilangkan ketagihan pada bau taik lembu..eh bukan..hilangkan ketagihan benda2 yg manis..kalau kita tambah nenas ni dala masakan kita hari2 pun...kita mudah rasa kenyang..xxpatyah tambah lemak lagi..

"sihatkan mata ko yng kurang putih...korang tahu tak kita makan nenas ni boleh hindari mata kita dari disembur serangga..salah lagi..lindungi mata dari masalah penuaan sbb nenas kaya dengan anti-oksigen oksida

"dengan makan nenas ni...kita boleh berperang dengan musuh banyak penyakit..korang nak tahu...sebab kita ada senjata la...hehe..sbb nenas ni kaya dengan vitamin c dan ia adalah smber molek sekali untuk protct our body. exampla...penyakit kronik like jantung, kening manis dan barah.  kalai korang slsema ke apa ke..makan je bende alah ni...insyaallah..sihat zahir dan batin

"kalau korang da masalah sembelit @susah nak Ut ut ut.. @ berak xteratur...makan nenas banyak2..kalaui boleh makan n gn kulit2 dia yg tajam...

"yang ni aku suker...dengan makan nenas ni..kulit kita jadi anjal, lembap dan boleh singkirkan sel2 mampus  mati  dan rosan sebb enzim dalam nenas ni bantu kita berperang yg boleh hilangkan tanda2 penuaan dan gharis2 halus..

ha...how??menark tak??yang penting satu advise...

PADA MEREKA YANG MENGANDUNG...ANDA TIDAK BOLEH MAKAN NENAS..SEBAB ANDA AKAN BOLEH MENDEDAHKAN DANGER KEPADA BABY DAN MAYBE ANDA AKAN KEGUGURAN...INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG..


KEINDAHAN GUNUNG STONG



salam....GUNUNG STONG?????apa itu??adakah sejenis biskut yang terkenal dengan gaya PUTAR...JILAT...cELUP....(ada ke istilah cELUP dalam BM)...xpelah...BTW Gunung Stong ni terletak di gunung stong la...ia merupakan gunung tertinggi seklai Di Asia...PErghh..bangga i taw dapat pegi sana..





mereka yang gila kamera

proses menaikkan khemah...
tapi budak2 je la dapat masuk..kalau orang tua nak sumbat gak memang like a semut la...

terkejut mak..


yea...khemah suda siap///

budak2 kurang asam...
mak sedara nak masuk g tolak plak..









26.2.11

APENDIKS BOLEH BAWA MAUT??

assalamualaikum semua blogger hari ni..nah..kiss slamat pagi untuk korang......ummmmmuah..sayang korang taw...btw hari ni saya rasa terpanggil untuk memberi info mengenai APPENDIKS. Betul ke Appendiks ni boleh bawa mati??betul ke kalau kita makan pedas@makan bji jambu atau ap2 yang berbiji bleh menyebabkan appendiks. jom kita survey.....


" SEBENARNYA APENDIKS NI BUKAN DISEBABKAN OLEH PEMAKANAN KITA YANG SUKA MAKAN LADA, BIJI JAMBU KE APE KE..TAPI UNTUK PENGETAHUAN SEMUA....APENDIKS INI ADALAH SATU BENDA YANG BERBENTUK TIUB YANG MANA DIA TERLETAK PADA PERMULAAN USUS BESAR KITA. RADANG APENDIKS @ PENYAKIT APENDIKS INI BERLAKU APABILA TERDAPAT JANGKITAN KUMAN PADA APENDIKS."....

"RADANG INI WILL MENYEBABKAN BAHAGIAN TERSEBUT MAKIN MEMBENGKAK DAN BERNANAH, LEPAS TU PESAKIT AKAN DAPAT DEMAM DAN AKAN MULA SAKIT PADA PART ABDOMEN"

"4 ur info, KALAU TAK DIRAWAT DENGAN QUIKLY KEADAAN AKAN JADI LEBIH TERUK DIMANA BAHAGIAN USUS YANG TRLIBAT TADI BOLEH MELETUP DAN MELIMPAHKAN NAJIS DALAM RUANG SEKELILINGNY", 

RAWATAN APPENDIKS
*MELALUI PEMBEDAHAN
*ANTIBIOTIK DAN UBAT TAHAN SAKIT


untuk makluman lanjut...layari di sini 

25.2.11

TRAUMA TERJUMPA BABY

salam...YA Allah...tidak pernah terlintas di hati dan naluri aku..aku akan terjumpa baby dalam longkang keseorangan...dihurung semut...mana ibu  n bapak dia???tahu melahirkan saje..tapi bertanggungjawabnya xnak..

dengan tanggungjawab aku sebgai manusia, aku mengambil baby itu yang dalam kesejukan....menggigil2...matanya layu dan bibirnya terketa2....pa jenis mak bapak la yang buang anknya sendiri??

aku membalut tubuh baby itu dengan kain tuala good morning yang selalu aku gunakan untuk lapkan meja makan kedai mak aku. Aku dukung dia erat sekali untuk beri peluang kepadanya memanaskan panas. denagn lajunay aku berlari mendapatkan mak n ayah aku yang sedang asyik bekerja. 

"mak..mak...saya jumpa baby dalam longkang."

ayah dengan pantas mengambil baby itu dari tangan aku dan terus meletakkan baby itu dalam selimut tebal..digosok2nya kepala baby itu...ayahku...penuh kasih sayang..

emak pula kalut menyediakana makanan untuk baby tersebut... mak menyediakan macam2 untuk baby tersebut...

-LAKSAM-
_NASIK KERABU-
-AYAM GORENG-

mak...mak nak buat ape dengan semua ni??kata aku kepada emak tersayang..

mak nak bagi kat baby la...kesian dia..nnti mak kunyah2 bagi kat dia..

mak xpayah la bagi pelik2 kat dia....sebab dia xpandai makan..

kenapa plak xpandai??




















mak.....BABY TU BABY KUcING...xpayahlah bagi laksam..bagi nasik ngan ikan rebus dah ckup la..

la...mak ingatkan baby manusia tadi....xpelah...dia xnak makan,,,biar mak makan....hehhe

jangan mara da ek..

BUAH LIMAU NIPIS



salam semua...selamat hari sabtu..dan slamat hari ahad untuk esok (insyaallah). so today saya ingin membawa anda mengimbas kembali tentang buah limau nipis. (hek eleh...umah aku ada la...ape barang nak story sal ni)...xpe2..kita tgok detail dulu..kalau dulu kan..limau ni selalu je digunakan oleh manusia like us ni untuk buat shampo( yg ada masalah kutu kelemumur)..masa dulu2 la..time xduit..kakaka..
-limau nipis ni termasuk dalam family Rutacee tapi nak senag kita panggil limau nipis la..xpayah pelik2..

-kalau kita tanam buah ni...dia akan mula mengeluarkna anak eh...buah antara umur 2-3 tahun lepas ditanam dengan hasil yng maybe kita semua akan dapat antara 20 @ 25kg sepokok lepas 5 tahun ditanam

-tapi janganlah kita g tanam limau ni di kawasan yg bnyak air..seperti sawah n kawasan yang slalu banjir..nnti xpasal2 kita xdapat makan limau, kita plak yang kena baham n buaya masa banjir.

-ha...yg paling pnting limau ni mewah ngan vitamin A dan c 

-varietyof benefits buah limau ni...seperti air tea o limau, sirap limau (peeergggg....best gle..+ plak ngan nasik goreng)

-Asid sitrik ni yang ada dalam buah limau ni boleh menghilangkan lemak hang yg berketul2 like ayam + kita boleh kuruskan badan sebb lepas mkan bende ni..perut memulas..pastu berak...lega perut+melancrkan penghadaman

-yang paling penting u,,..dengan buah limau ni kita xpayah g spa atau spa q ke aper ke...sb kita bleh gonyoh bende ni untuk kilatkan kuku dan hiloangkan bau badan...mak xtipu u..



pergh...bestnya kerabu ni

how???
menarik tak??
limau nampak small..tapi benefits dia fuh...banyak la u..
kalau tak trust,,try at ur home...dnt try this at my home...ok2..

KASIH SEORANG MURID

Suatu hari saat mentari memancarkan sinarnya, cikgu Shikin asyik mengajar anak didiknya yang ketandusan ilmu. Terjerit-jerit suaranya untuk memastikan pelajarnya tidak leka dengan pengajaran hari ini.Satu persatu sehinggalah satu suara anak didiknya yang bernama Azri  yang dianggap sering kurang hajar dengannya.

Azri: cikgu...cikgu....(panggil Azri sambil mengangkat tangan kanannya, sementara tangan kirinya memegang meja dengan kuat. Mukanya seolah-olah sedang mengawal kmarahan)

cikgu itu memang mendengar panggilan Azri, namun dia teringat pada nasihat pensyarahnya dahulu, Dr. Idris bahawa budak2 yang hyperaktif gaya Azri ni tak perlu ambil pusing sngat..dengan nasihat bernas pensyarahnya itu, cikgu Shikin buat2 tak nampak akan kelibat Azri. PElajarnya yang lain ada yang suka dengan tingkahlaku Azri dan ada yang marah kerana mengganggu pelajarnya.

semakin lama Azri semakin berani....dia melangkah setapak ke hdapan....dan terus berada di belakang cikgu Shikin....semakin lama semakin dekat..

cikgu Shikin yang kebetulan masa itu sedang asyik menulis di papan hitam...terasa bontotnya disentuh dari belakang...mukanya terasa tebal tetiba....terus berpaling dan terkejut melihat Azri yang sedang tersengih...

PANGGG!!!!...

satu tamparan kuat mengenai pipinya...Azri yang terkejut dan terus menngis..cikgu Shikin terduduk.

seorang murid perempuan menghampirinya

"cikgu Shikin...kenapa marah Azmil??"
dia juz nak tolong je.....

cikgu Shikin terkejut.

tanpa sempat berkata ape2...perempuan itu menunjukkan sesuatu di belakang bajunya...








........................................apakah yang akan terjaddi pada Azri???kenapa Azri bersikap kurang ajar??apa yang ada di belakang cikgu Shikin???


pliz lawat this website untuk tahu lebih lanjut......memori 

24.2.11

GENG FUTSAL

salam semua....tgok tak title kat atas??best tak main futsal...best la kot...sebenarnya today i nak story mory sal aku n the gang main futsal kat uPSi ni...mesti korang kata fuyooo..ganasnya awek ni main futsal...itu adalah stu fikiran yang salah sbb aku xpenah try main bende ni..tetibe je hangin aku ari tu gatal nak main futsal....konon pandai la...padahal sepak bola plak ala2 pempuan kot(habis tu aku ni lelaki ke....kon fius la). sempena ngan futsal ni..aku nak share la banyak ke sikit gmbor ngan korang....



nampak tak atas tu??
itulah geng nak g haji eh...silap.
itulah GEng RATU FUtsaL..
wpun xpandai tapi dapat no.2 beb..
kira ganas la tu...
(yelah dah korang punya lawan sumer jenis "pandai").
ada nada sindiran di situ.

sape kata UStazah pakai tudung labuh kena g surau je..
tgok2...
yg tudung depan tu ustzah...tapi men futsal gak/
terkejut mak..

*kredit untuk Azimah*
gambar tengah kegersangan sbb kena panas..kegersangan???
whats that words>??juz read ok...

hayati gmbar ni betul2...
panas terik..mata dah nak terttup kena silau..
tapi kmeraman kata 1.2.
bila sampai 3 je..
sume bukak mata luas21..hebat tak kami?




silap yer..yang belakang bukan dari german tau..
juz kawan2 kami je..
orang nak main dia main gaks...apa kehe??
tapui berbaloi2...dapat hadiah.;..

aik...tadi baju ijau..
ni baju biru..
kami kan doraemon


*apa2 pun...aku suka suasana ramai2 gni...meriah n yg paling penting heppy sbb nnti kalau orang tanya...boleh main ke tak...at lest aku leh jawab...aku siap masuk bertanding lagi...dapat no.2 lagi u...(ada aku kesah hah)

ok..thats all..mush...byedd..

BESARNYA KUASA ALLAH

Salam semuanya.. sihat tak hari ni??kalau tak sihat bawa2 la g smbahyang ek...hehhe

mesti kita semua dah dengar banyak tentang kebesaran ALLAH yang tidak terjangkau oleh manusia seperti kita..hal ini terbukti apabila terdapat nama ALLAH for example. ada kat daging, lepas tu ada pokok yang ada nama ALLAH...yang terbaru bahawa Kebesaran ALLAH tu mengatasi segalanya apabila seorang seekor labah-labah ini mempunyai wajah seiras manusia di belakangnya. 


WAREHAM, Britain - Seekor labah-labah yang ditemui di Arne, dekat ini mempunyai wajah seperti manusia, lapor sebuah akhbar semalam.
Seorang pekerja Persatuan Diraja Untuk Perlindungan Burung, Mark Singleton menemui labah-labah itu baru-baru ini.
Menurutnya, labah-labah itu memiliki wajah seperti manusia di bahagian perutnya. - Agensi


23.2.11

ITULAH ANDA

salam...hari ni aku nak berkongsi sikit tentang simptom2 yang dialami jika anda FALL IN LOVE...tapi anda tidak sedar bahawa anda sedang jatuh love....well...lets enjoy

"maybe masa mula2 anda anggap dia kawan je kan...tak kisan la nak tell apa ngan dia...last2 sekali...satu hari n seterusnya anda tetibe jadi pemalu yang ala2 kucing..lau terserempak pun juz senyum je..kononla biasa2 je..dalam hati tu dah mcm gunung brapi..menggelegak sbb tetibe rasa malu....muka dah jadi kaler rainbow dah...."

"maybe dia ajak anda makan..exmple: nasik lemak kopi o...(like a program tv)...first dulu...kalau makan, pinggan tu seolah2 xpenah guna...yelah licin korang bedal...sekarang bile dah suker kat dia...amboi2...nasik lemak yg banyak tu korang makan sikit je...malu la konon...takut yg lelaki kata makan banyak..(padahal sama je n dia)...dalam hati tu varietyofspeaks...maybe ada pilihan ni..

1) kalaulah aku kat rumah..memang nasik lemak ni kosong dalam pinggan aku bedal

2) kalaulah aku sorok nasik lemak dalam beg ni..bukan dia tahu..

3) best plak nasik lemak ni....nnti aku nak order lain...bungkus nak makan kat umah...yang ada kat sini biarlah...at least dia pandang psitif kat aku..

mana satu pilihan anda????

"masa keluar mana2 dulu...g library ke kat mana...pakai baju bulu2 sluar koyak kat lutut xpe...sekarang bila dah ada rasa suka...pakai baju kurung jer......nak tunjuk ayu....."

...aku ada kelas ni...kita sambung lain ek....arigato...

DIALAH SATU-SATUNYA

Salam semuanya...rindunya kat blog ni...muah2(adakah terlalu over untuk wanita yang bernama atikah berkelakuan gini)...best tak tajuk aku kat atas???best tak?/best takkkkkkkkk?....ump....xbest yer korang ngomong ek....ambik ko ni..

DUSH!!!DUSH!!!....ambik ko..aku jentik bontot ko ni...hehehhe....(juz kidding)..

sebenarnya...aku ada stori baik punyer (katanya dafi)..aku ada seorang member ni..dia ni boleh la dikelaskan sbagai kawan baik aku (ye keR..ada aku kesah)...memang dia je yang buat perangai ni kat dunia ni aku raser...xpenah2 dibuek dek orang...(mana aku tahu xder orang buat...)..nak tahu ape perangai dia yg mnyebabkan aku kata dia je yg ada perangai tu kat Dis World???jom terjah...wawaaaa..







try korang teka apa yang kat dalam tu???

-


-


-


-

the answer is TISU kotak..yang orang letak dalam keta....dibawanya kat dalam kelas siap letak dalam beg ag tu...uiiiiiiiiiiiiii....dasyt2....maklumlah orang selsema..korang penah buat tak???xpenah kan...sebab member aku ni je yng buat...tabik spring la....toing2...touing2..ha...




inilah dia wajah si gadis pelik...kawan aku yang pelik...



20.2.11

NUFFNANG

salam semua...

sebenarnya sejak dua bulan ni saya asyik terkeliru sama ada saya ni pempuan ke lelaki...nuffnang ni wuju d lagi ke tak...saya dah update blog saya...dah ramai followers (ramai jugak la daripada 0)...tapi still kat tempat sama jer...masih rm9.50...ape hal ni??ada apa2 suggestion atau pandangan tak tentang masalah @ problem saya ini???

AKU DAH BOLEH KAWIN

GEDIK tak statemnt diatas???gediks eh??nampak tak sekeh aku ni>...saje je..hihihih....memang aku sekarang dah boleh kawin....suker2...lallla...tahu kenapa???dengan ini aku mengistiharkan esok pilihan raya kampus..dan dengan ini juga aku mengatakan aku telah ada SIJIL KAWIN...semalam baru aku buat...lalallala....

LALALALLA...
aku tersangatlah senang hati...

calon suami dah ada..
calon isteri aku la..
wali insyaallah...(ayah aku)
saksi...(insyaallah...ada)
ijab dan kabul (jeng2...)

apa tunggu lagi..
lawatilah mana2 pusat islam yang berdekatan
untuk anda setaraf dengan saya yang sudah ada sijil kawin
dan sudah bersedia...untuk bergelar isteri kepada seorang suami...kakkaa...
jom2...

motip:galakkan korang ambik sjil kawin..

19.2.11

NAK TELUR DADY

Salam...rindunya kat blog aku ni...maklumlah lama xbukak (padahal bru 8 jam kot)...hehhe...ada projek besar punyer tadik...aku baru teringat minggu lepas tentang satu perkara mengenai anak sedara aku yang sedang menikmati lunchnya dengan dady n mamanya...dalam satu perbualan ni...aku tergelak bila fikirnya...anak sedara aku baru umurnya 4 tahun....nama dia QIstina @along..

Along:  nak telur dady

dady: ambik la sendiri..

along: Along nak tlur d...

tibe2 akak aku tergelak...wawawa...dan dengan quiikly nya aku juga gelak..kenapa aku gelak??try korang read betul2 ayat along....ada dua maksud disini..

1) along meminta dari dadynya telur yang berada dihadapannya

ii) along meminta telur dadynya...kakakkka..(tiada unsur 18SX...)



17.2.11

SHORT STORY

Situasi 1

ibu: baby...hurry la...mama tired la jalan like this,,

anak: ala mama...sekejap la....

ibu: berpaling ke belakang sekejap dan melihat baby kesayagannya berjalan dengan menundukkan    kepala
      baby....kenapa u tundukkan ur head macam tu???...katanya sambil berjalan mendekati anaknya..

anak: betul mama nak tahu???...betul ni???..kata sang anak kepada ibunya..

ibu: menggangguk=-anggukkan kepala..

anak: mama...im sorry...sebenarnya baby malu ada emak macam mama yang hidungnya like u ...baby malu emak baby seorang vavi hutan yang gemuk...sebab tu baby tundukkan kepala..(terus menangis kerana menahan malu emaknya seorang vavi tanpa menyedari dia juga seeokor vavi yang gemuk...hehhee)

si ibu:........ishishish....(bertuah punya anak..)

moralnya: jangan menderhaka kepada ibu..

BAD MOOD

salam...oh god....cabaran untuk aku teruskan kehidupan...Im feel fuzzzzyy....pening2 my head...im tired..sya rasa nak fainted pengsan...aduila...tekanan sungguh jadi student ni...variety of humas dalam dunia ni...kita buat yang ni...dia nak yg g2...pening2 lalat aku dibuatnya..

" aku kena settlekan program aku ni...waana ilmu...dulu dah tertanggung sekarang ni..lau x aral melintang 23 hb kena on jugak....dis morning aku kena g pejabat hantar borang...kena aku balik repair lagi sbb salah pulak...alahai...letihnya den,,,tapi xpelah demi ambition aku yang gemilang...aku akan teruskan berusaha....atikah.....bangun...anda mahu graduated or not????YES TEAchER..."

"yang ni aku paling letih..isu praktikum yang tak habis2...hari tu ura2 nak bukak untuk praktikum kat kelantan la,,,tganu la.,..aku ni siap berjalan dengan angkuhnya sebb aku bleh buat praktikum kat kelantan...tapi at least..hameph...mana la fakulti nak ambik duit nak g observe korang + aku ni kat kelantan...terpaksalah aku merangkak dalam rumpai laut..pegi find sekolah kat rawang...ok alhamdullillah...ada. SMK S>>>>>...ops terlebih sudah..aku try kol nak tahu bleh ke tak....seharian aku menelepon bagai orang gila pergi johor...xmengangkatnya pulak....wei kamu kat sekolah tu..makan gaji bute ke memang ko keje xdibayar gaji,"

"assigment lagi...pening2..."

dalam kepeningan aku terfikir
layakkah aku menjadi seorang guru yang berjaya pada anak-anak nanti?
mampukah aku memikul amanat ibu bapa mereka nanti?
yang penting aku tahu
kesabaran aku menjamin masa depan mereka yang sebenar
tunggulah detik itu menjelma

miss kelantan

salam...

sesungguhnya saya sangat merindukan kampung halaman saya...kelantan....uwaaannn....nak balik...nak jumpa mak n ayah...rindu sangt...nak jumpa katak...nak jumpa monyet...saya suka kampung saya...saya tak perlu pegi zoo negara sbb kampung saya memang pedalaman dan sesuai untuk mereka yang ingin hilangkan stress...nak balik...................................................tolong2......monyetku lari gagah berani..

16.2.11

25 DUNIA WARNA WARNI

salam....

apa???ada 25 dunia warna warni dalam world ni????nehi..nehi babuji...syabbas bete...(apa yang aku membabul ni>????/ada kaitan ke dengan 25 tahun TV3???wei...apa korang ni..pandai2 je nak kaitkan dengan tv3...ni pasal  panglima kumbang pink la...si para-para kumbang (suke hati aku jer letak nama dia...memang soheh dia repot aku ni naughty kat blogger pusat.......nononono!!!)...aku sekali lagi menjadi panglima trusted beliau untuk ditag dan menyampaikan dakwah untuk ketahui apa yang 25 perkara sal diri aku yang aku suker (ada orang nak tahu ke...bio la...sedey wei)

25 TAHUN PERKARA TENTANG SIKAP ATIKAH


1 seorang girl yang suka buat jahat lawak...


2. suka tengok+buat orang gelak

3. xsuker share pasal masalah ngan sape2 pun..

4. suka makan AB+ ngan ais blended (perisa koko)

5. xsuke gaduh ngan manusia mana2 pun...

6, xsuker bekas pakwe yang jahat (uhuhuhuhu...mood sedey))

7. asal kelantan
8. berusaha gigih untuk jadik guru yang berjaya

9 sayang sangat ngan keluarga espe. mum & dad

10. moga ayah aku dibukakan hati dan jiwa

11 sukakan blog (lau boleh 24 jam nak mgadap je)

12 very hate manusia bernama LISA (dia jer..lisa lain baik)

13 rindukan zaman sekolah rendah+menengan dulu

14 tak suka sup belut n apae2 je asal ada belut...uiiii...geli

15 teringin nak kawin tpi lambat lagi...hehhee...xcalon lagi...(kidding)

16 nak anak 6 orang+

17 nak habiskan blaja di UPSI dulu+graduated

18 alergik dengan katil x cadar

19 suka makan makanan mom masak

20 sangat pro masak sambal ikan blis+petai

21 perasan lawa 

22 suka kumpul inner+selendang =kakak bagi sumer...heheheh..

23 suker fishing (kat kolam ikan je)

24 masih mentah dalam berblog

25 saya suka kawan bloggers anda sumer....tq untuk sumer...


letih....letih....letih...setelah 25 abad aku duk pikir ni...akhirnya terlaksana juga..aku  nak tagged bdende ni kat 


pada mereka yang telah tertag atau sengaja ditaggedkan...silalah try buat...we will 

memori daun pisang

salam...kawan2 ku...dengar x lagu ni???sedih tak??aku tak thu nak buat n3 ape pagi ni...tapi yang penting aku tetap ngan kawan2 aku yang sewel jiwang karat 



mereka tetap mereka..
tiada istilah mereka itu emas berpuak3...
tetapi nilai persahabatan yang kami  ada
sama juga dengan blogger semua...
bukan istilah blogger kelantan ke..blogger kedah ke terengganu ke...
yang penting kita tetap blogger MALAYSIA
1 MALAYSIA.

mOTiP aku: memperkuatkan lagi semangat kita semua bloggers untuk terus berblogger...blog blog blog baloh

BLOGGER HANGIT

salam semua bloggers kesayangan gue saya...sihat tak ari ni???tak sihat???pandai2 la g find ubatnya...kat sini pun ada ubat nah....nah ..ambik ubat nui.....muaahhhhhhhhhh22222......best tak???hehheh

sebenarnya masa dalam bas tadik..saya ada engar HOTFM kat dalam radio...pasal panggilan hangit...saya ingat nak buat jugak...tapi kredit kurang....lainlah kalau NUFFNANG nak sponsoe...no problem PUNYO>>!!!

jadi...untuk itu...di sini...saya INGIN MEMBUAT PENGUMUMAN PENTING...MULAI HARI NI...MEREKA YANG TERPILIH UNTUK MENJADI BLOGGER HANGIT...AKAN DILEMPANGKAN DIPAMPANGKAN DI MUKA DEPAN BLOG SAYA...

rasional ape ko buat bende ni tikah sayang oiiii.......mnyampah i taw...

nak tahu rasional dia...MAYBE MELALUI BLOGGER HANGIT NI...SAYA BOLEH MEMPROMOSIKAN BLOG ANDA...jadi ape tunggu lagi..JOM FOLLOW RAMAI2....malam2 buat smayang hajat...moga jiwa saya terbuka untuk memilih anda sebagai blogger hangit yang seterusny....se

hanya klik nuffnangg....folllow...easy yahya....easy kan.....

15.2.11

jom Klik2...

SIHIR @ SANTAU

salam semua bloggers...slamat petang...amacam hari ni??sihat tak??sebenarnya, pagi tadik kite pergi tegok orang kawan berubat dengan ustaz Saiful...memang dia termasuk dalam golongan istimewa (bukan cacat taw) tapi istimewa sebb boleh tgok n then siap leh bercakap lagi dengan yang menumpang kawan aku. kawan aku tu ada bende dalam badan dia..memang keturunan dulu..ustaz tu ngomong ada puteri Jawa yang ada lam badan dia sbb nak jaga kawan aku tu...(seram sejuk aku dengar)...

dalam ati aku ni ngah duk imagine variety of adegans la..biasala aku tgok lam tv kalau berubat like that mesti ada yang bertempik, melolong sbb kena ayat Quran. Sampai-sampai je aku lam surau tu..masing2 duk jauh ngan ustaz ngan pembantu+kawan aku...aku siap remindkan kawan aku yng lagi satu ni...dayah...kalau ustz tu suh apwe..jngan nak suh aku...ko pegi buat...

like this la process dia...


sesi berubat bermula apabila pesakit iaitu kawan aku diisuruh menutup kain itu..
kain itu dipercayai ada kesan darah kesan dari sembelihan jin yang degil untuk keluar dari badan manusia



ustaz menulis dalam buku apa yang dibcarakan oleh jin tersebut kepadanya.

"beta mahu menjaga shikin. beta minta maaf sebab menyusahkan ustaz. beta tahu shikin akan sembuh. beta sudah masuk islam." (aku memang terketa2 masa dengar ni)




Ustaz suruh aku tengok..dengan terketar2 aku tengok..takut keluar masuk dalam badan aku dan sebagainyta. dan entahlah...sampai kesudah aku xnampak..
xterkira jin ada dalam botol ni..mula2 aku kuranfg percaya..
tapi inilah hakikatnya..
apabila aku meletakkan botol itu atas tangan aku macam yang diatas
BOTOL ITU bergoyang sendiri dengan kuat...
ustaz kata jin tu tengah cube melepaskan diri...(seram+ketar+neves)

disini juga ustaz memberikan sedikit keterangan mengenai sihir dan juga cara untuk kita mempertahankan diri dari diganngu oleh jin atau syaitan


video

p/s: video ni kurang menarik sebb saya tersalah rekod tadi...jika anda dengar dengan teliti anda akan dapat hayati sendiri.selamat menonton dan sila ambil tindakan dengan segera sebelum sihir ini berlaku kepada anda.

*saya jugaa takut akan sihir n*

Sedikit yang aku tahu pasal jin tu cakap pada ustaz

moral of the stori: Perbuatan sihir dan santau ni merupakan satu perbuatan yang dilaknat oleh Allah S.W.T. jika anda merancang untuk melakukannya, hentikan kerana jika tersalah langkah sihir itu akan melantun balik kepada anda. 



14.2.11

Imaza93 1st Giveaway !

wa....saya happy sbb saya telah ditagged oleh seorang angkasawan mesir iaitu si para-para membara...tq2/...saya akan .cuba buat yg terbaekla....dengan ini saya selaku pengetua AF mengumumkan tiada penyingkiran untuk tahun ni....akkakakak...(aku melalut))...sebenarnya pada hari ini saya nk try masuk kontest ni...lau berjaya alhmadullillah....kalau sape nak join tekan je gmbar atau nak senang lagi..pegi masuk dalam blog dia guna lori



inilah dia tuan penaja yang anjurkan kontes tu...lawa x??mstilah lawa...ok...


klik gambar untuk ke sana..



syarat-syaratnye ,
2)LIKE fan page blog ni :)
3)Buat 1 entri tentang contest ni(simple jee)
tajuk Imaza93 1st Giveaway !
*letak banner tu skali and link kan .
4)Tag sekurang-kurangnya , 2 orang je(pastikan depa taw)
5)Anta link post korang tu , dekat comment ni .(comment ni je taw)


GA ni terbuka untuk bloggers okay :)
sape-sape nak join pun bolehhh...
okeyy , tu jee..senang kan ?

closing date ,
13 Feb 2011-13 Apr 2011 .
pemenang akan dicabut oleh Jantung hati saya .
hadiahh ?


the moral of the stori...jmput2 la masuk...here i would like to koll upon a time(kakaka) misss.....and mr....




hot mama
afiq
noraim

PERISTIWA AKHIR ZAMAN

salam..selamat menyambut Maulidurrasul aku ucapkan pada semua. semoga tahun ini lebih bermakna. semalam aku ke library..and then masa duk guling pusing2 nak find book ni...hati aku tertarik pada satu buku ni iaitu EMPAT PULUH HADIA TENTANG PERSTIWA AKHIR ZAMAN..yang disusun oleh ABU ALI AL BANJARI AD NADWI..dalam buku ni ada 40 hadis yang berkaitan dengan peristwa akhir zaman. 

" Takwa dan Perpaduan asas keselamatan di akhir zama"

"kenapa dunia Islam menjadi sasaran Pemusnahan"

"seluruh dunia datang mengerumuni Dunia Islam"

'Ilmu agama akan beransur-ansur hilang"

"Umat Islam mengikuti langkah-langkah Yahudi dan Nasrani"

"Golongan anti hadis"

"golongan yang sentiasa menang"

"penyakit umat-umat dahulu"

"Islam kembali dagang"

"Bahaya kemewahan"

"Rasuah berleluasa"

aku akan tinggalkan kalian dengan sebelas hadis dahulu...selebihnya akan aku uploadkan secepat mungkin. Renungkan dan muhasabah diri kita,

KISAH MAULIDUR RASUL

Kelebihan Nabi Muhammad.

Dari Jabir katanya : Berkata Rasulullah yang ertinya :

Aku telah diberikan 5 perkara yang tidak seorag pun daripada para nabi sebelum ku diberikan :

1. Aku ditolong dengan daya menakutkan musuh sejauh perjalanan sebulan.
2. Diuntukkan bagiku bumi ini ,dimana-mana sahaja boleh dijadikan tempat bersujud dan keadaannya suci .Maka sebarang umatku yang telah dating kepadanya waktu sembahyang,hendaklan tambpil sembahyang.
3. Dihalalkan harta rampasan perang bagikubdan tidak halal bagi seorang pun sebelum ku.
4. Aku diberi kuasa untuk beri syafaat.
5. Setiap nabi dibangkitkan untuk menyeru kaumnya sahaja,tapi aku dibangkitkan untuk menyeru seluruh manusia.

RASUL-RASUL PENJAGA LANGIT

Lapisan 1 : Nabi Adam
Lapisan 2 : Nabi isa dan Yahya
Lapisan 3 : Nabi Yusuf
Lapisan 4 : Nabi Idris
Lapisan 5 : Nabi Harun
Lapisan 6 : Nabi Musa
Lapisan 7 : Nabi Ibrahim.


WASIAT NABI MUHAMMAD SAW kepada SAYIDINA ALI RA

Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
>1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia.
>2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu.
>3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia..

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
>1) Jujur dalam berkata-kata.
>2) Menjauhi segala yg haram.
>3) Merendahkan diri.
Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR itu ada 3 tanda2nya:
>1) Merahasiakan ibadahnya.
>2) Merahasiakan sedekahnya.
>3) Merahasiakan ujian yg menimpanya.

>Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
>1) Takut berlaku dusta dan keji.
>2) Menjauhi kejahatan.
>3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman.
>
>Wahai Ali, bagi 

itu ada 3 tanda2 AHLI IBADAH itu ada 3 tandanya:
>1) Mengawasi dirinya.
>2) Menghisab dirinya.
>3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah s.w.t.

BIJAK TAK??

salam sumer........miss u oll so much...muahhhh....hehhehe...kuat la plok..over la plok....

GuESS!!!apa yang tngah ATikah Mustapa buat 4 for right now????memerut...tidak la beb...yg penting skarang ni saya ngah pikir how to pastikan perompak yang naughty,,,,naughty...nii...kena tangkap...ok??(sambil tangan dk korek telingan)... dengan ini saya atikah mustapa ingin membuat pengakuan penting....dengarlah wahai peragut2.perompak kalian...tak lama lagi anda akan menyesal dengan perbuatan anda yang yogurt dayus..... 

kat sini tikah ada beberapa tip untuk kita semua bagi elakk diri kita dari jadik mangsa ragut...


i) firstly, kita semua bila pergi mana-mana naik keta,,bawak aje penyembur lalat lada ataupun lada sulah...kalau rajin bawak je bende2 yang boleh disembur..lepastu bende tu jangan letak merata...letak je atas stereng kete...senang nak ambik...Apa???anda dah bawa tapi kena ragut lagi??...

step dia gni...

".....masa dia pecahkan mirrow tepi kita...ambik je terus bende alah tu...priiiiittttttttt....sembur je g2...padan muka...sape suh rompak aku....kan2???tapi kalau yang ketuk pintu nak mintak lesen tu jangan semburkan...sbb mybe kita langgar trafik light kot...kena saman la kite..."

"kalau perompak tu datang kononnya buat2 langgar kete kita..pastikan kat tangan kita dah pegang penyembur berhikmat tu tadik...o...konon langgar kete aku...sekarang mata ko buta...duit pun melayang sebab kena bayar gnti rugi kete aku..."

"kalau yang naik motor...perompak tu plak ngan motor...pastikan waktu kite drive bawak motor tu, kita pakai suar panjang...senang kita nak terajang perompak tu lau dia datang dekat...effext dia...sakit dapat tangkap dapat...duit melayang."

how???my idea???bernas ke beras nenas???kalau rasa idea saya bijak...gunalah..kalau tak bijak...try guna dulu...lau tak bijak jugak...barulah gunanana...hahhahahah....ok....tq...bye2...mushang berjanggut biru...

p/s pasti x yang nak jadik permpak. nanti....aku plak yang kena jadik perompak sbb takkan sume nak jadi polis...mesti ada yg jd prompak...lau tak xkeje la polis n others////


klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List