SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

26.7.10

LEseN MEmaNDU VS lEsen TErbang

salam..fuh....

fuh....fuh...fuh....fuh...(mengambil angin dan megeluarkan angin)

this time aku nk share kt korang lak pengalaman aku ambil lesen...kereta (kecoh plak ambik lesen pun),,,

biarla...yg penting aku hepPy EndiNG....my hePPy EndINg...

lesen memandu ni....

kalu ikut 

nak dijadikan cerita sebelum nak dapatkan LESEN L aku kena meredah onak dan duri dengn trpaksa ambik

 kursus KPP slama 5 jam...

aku ingatkan kelas tu akan memboringkan aku...tapi best gler kelas 2...xmngntuk pun...

dalam masa 5 jam 2...2 benda aku jumpa...memang lucu,,,sakit hati...aksi gedik daapat aku tgok...

i) cewah...cam buat asgment jer...xkisahlah...bende pertama yg aku memang xdapat luper...dapat member

 gediks,,,manja...geletah...n bnyak ag r...hahaha...memag funny...actually..masa g sana aku g n mmber skali...

EKIEN and AERNY....(sukerlah tu aku mentIOn naMA dia)..so masa ni kitorng memang geng satu kepala la...

sekali nak dijadikan cerita...masa mkn kat kantin (sebelah ngan ltihan Memandu institutes 2..)tetbe je ada

budak pempuan (free HAir...nmpak cam muka bebudak)...suddnly duduk skali makan n

kitorng...biasalah...xkan nk halau...ckap punyer cakap.umo baru 19...still muda lagi la....

tngah makan sedap2 2...dia tepon ntah sape ntah (abng dia kot)....

"abang...nak ayam..."
"abng...nak ayam...""

hahahha...nasik lemak dah nak habis...snggup tepon abng suh beli ayam nak makan ngan nasik

lemak...hahhaha...myampah aku.....tapi menyamph2 punyer mnyampah dalam kelas duk sebelah aklu

gaks...okla 2...gediks duk sebelah si gediks...jadilah gediks kuasa dua...

p/s kin...jngan terasa ok...

ii)peristiwa no 2 la....yg ni aku paling mnympah...ingat muka mcam aku n the GAng (ekien n erni) x duit ke??

JNGAN LIHAT ORG GUNA KEPALA PAIP...GUNA MATA HATI LA....

nak marah ni...marah tahap gaban ni...

kitorang duk kat meja makan kat kantin..skali makanan sampai...terus dengan selambanya waiter (puan) tu cakap...

"ADIK...BLEH X BAYAR DULU...AKAK BUKAN APA...ADA STU KES DULU...NASIK HABIS...DUIT XDER...."

aku n the gang ni...ok jer...xpaperhal...

sekali aku bawak keluar duit RM50 terus hulur kat dia..lama ni aku hulur...tapi xambik pun...boleh plak silang tangan kat belakang....

"akak...ni duit.." aku cakap....(dalam hati aku rasa cam nak lempang je akak ni)

"boleh x bagi duit kecik???a''''..la cakap la awal...mangkuk hayun tul la...ekien (mmber aku) pun bagi....duit baki dia letak g2 jer atas meja...memang kurang hajar....

yg menyakitkan hati aku..
bille customer laki yg muda pegi kedai 2...x plak nk suh bayar dulu....

cust. laki "akak...kira ni...."\\
akak gediks: ok...jap/...(sambil berjalan ke arah meja cus laki...ambik kerusi terus duduk ngan meje cust lelaki)....
bukan main lebar senyman dia...mengalahkan hntu....

yg aku sakit hati...layanan dia ngan kitorang tadik...uwekkk....geli tekak aku...
len kali kalu nk keje macam 2 ..jadi GRO more BettER..gedik xbtempat...

aku ni bukan aper...
sakit hati sangat....
macam2 kerenah manusia...
aada yg gediks...
ada yg baik...
ada yg jahat...
ada yg perfect...
VARIETY OF HUMANS...

p/s"lau ada yg terasa tlg ubah sikap la..n aku xkan mintak mhap kot kalu bende ni ada kaitan dengan diri sesiap...bukan aper...nak tlg ubah sikap...sbb kadang2 aku pun xperfect jgak nk mngajar manusi...

makan durian di kampung baru
kuning isinya susah bayangkan
saya budak bloggers yg baru
kalau salah tlg ajarkan

22.7.10

NostaLgIA HidUpku

MY SISTERS (PART II)
hari ni aku akan cerita ttg kakakku yg tersayang...
i have 7 sisters n 1 brothers only...

aku sayang sngat mereka...
walaupun kadang2 bergaduh..
tapi alhamdullillah sbb Allah tidak mmbiarkan kami hnyut dengan pergaduhan yanglama....
dulu...
aku masih ingat..
bila ayah orang lain pegi mghntar anak2 dia pegi sekolah naik motor ngan kereta...
tapi kami semua cuma jalan kaki,,,
mak xbagi duit n kami hnya bawak bekal (ingat lagi...jmput2 pisang ma buat...best sngat)...

walaupun macam 2...
aku n kakak xpenah mengeluh...sbb kami paham keadaaan kami...
aku ingat...bila aku darjah satu...cikgu suruh beli pencil colour....aku bagtaiu ma aku...
akhirnya dengan muka yg malu..dia terpaksa berhutang dengan tuan kedai tersebut...
I LOVE U MUM...

alhamdullillah...
sekrang aku an kakakku hmpir berjaya,.,,
kami tidak akan lupa pada jasa mak ayah aku....
kakak aku yg no 1 skurunk dh jadi tukang jahit....
yg no 2 plak jadi nurse kat johor
yg no 3 jadi teacher kat kl
yg no 4 jadi lect kat segamat
yg no 5 insyallah akan jadi ckgu
yg no 6 skurunk dh jd lect n tukang jahit kat jeli kelantan
yg no 7 aku la....still kat upsi....(insyaallah jadi ckgu)
yg no 8 (lelaki) kat johor kerje niaga ngan abg ipar
yg no 9 still blajar kat kmpung form 3...

MAK AYAh....AKAn KAmi BAlas JAsa kAlian Yag tidak Ternilai....

NostaLgIA HidUpku

salam sumer...
kali ni saya nk citer pasal hidup saya yg maybe tllu konflik
cukuplah sekdar renungan dan juga perkongsian pendapat dengan kawan2 bloggers sumer...

my FAMilY (PART I)

sumer dh kenal 
nama aku atikah
asal dari kelantan (kuala krai,,maybe ada yg xkenal...abaikan)
so....
dulu xpenah pun aku fikir aku akan berada di universiti,main laptop...
cz keluarga aku memag very333 Poor.....
rumah aku tu dahlah berada hujung kampung...
bila Hujan memang xcukup tngan nk tadah hujan yg bcor....nak tmpung memag xmampu....

dasar sikap manusia yg semulajadi....
bila dah kaya,...berebut2 nak cari mintak tlg...
bila dh jadi papa kedana.;..x seorang pun yg nak tlg...
ingat lagi dulu...bila aku nk balik kampung...kami terpaksa menyewa van...
nak tumpang orang xbagi....maklumlah orang miskin....

mungkin berkat doa kami sekeluarga
akhirnya ayah n ma dapat jadi tender kat kantin sekolah...
alhamdullillah...anak2 pula sudah berjaya,,,
dulu kami sewa van...
sekrang kami mampu memakai wira (DAM 6254)

ntahlah manusia....
time ni lah...berpusu2 nak dtg mintak tlg...
dulu masa kiteorng miskin....xpandang pun kami...
TAPI NASIHAT SEORANG AYAH...
KITA HARUS TOLONG ORANG...
SEBAB KITA XSELALUNYA AKAN MENERIMA NASIB YANG BAIK MACAM NI...
sbb itulah aku sayang ayah aku....
ayah yg terbaik dalam dunia ni....


17.7.10

~~DEstination:ZOO n NILAi!~~~








di atas adalah contoh aksi aksi gedik dalam pembikinan filem ZOO dan shOPPing ke NIlai

gambar ini TIada kaitan LAngsung dgn yg HIdup ATau YG telah kembali KE keY ELL!!!!!

PLEASE DONT TRY THIS AT YOUR HOME OR ANYWHERE!!!!!!

hai guys....
THis Time Aque Nak stoRy lak PASal Aku Pgi ShoPPing KAt NIlai n Pgi Zoo negaRA....

NI MAsa PGi NILai...

                                                      ~~akSi GeDiiks Anak SEdara AquE...~~
a
~~along N fatihi~~


                                                 ~~dAmiA...FAtihi...QistiNA....~~~


~~FAtihi ngah UUUUTTTTTT~~


~~mama...nak carpet ni...nak letak dlm toilet...xmahal pun...rm450~~


~~owh...ngntknya akui...lepak jao....~~

~~mama ...ayunya mama...~~~





~~thts me~~

yang kat atas tu kitorang peghi jalan2 pgi nilai....
tengok baju kurung lawa gler..
budget plak ciput..
at least//
pkir punyer pikir aku bli slipar la......
wana pink putih HELLO KITTY....
comel gler....hehheh..
ppgi kul 9 balik kul 9 mlm....

destinasi KE2: ZOO NEGARA

inilah dia watak-watak utama dalam pembikinan filEM ZOO....




~~GIRAffe BErkaki 5~~




~~ELEphaNT berMAta CONTAct LIne~~



KUDa LUCah


DInAsour@torTOise


Anak LAbi..
gmbar mereka-mreka diatas adalah watak utama dalam pembikiNAn FIlem ZOOOO....
untuk pengetahuan semUA...selaiN dr BInatang....ada JgAk mAnusia yang TErlibat dalam lawTAn ni...
mereka TErmasuklah>>>>jenggggggggg....KUATLAH PLOK.>>>


watak watak lain:





AKSI KELETAH ANAK-anak KECI....
TOM TOM BAK...
DENGAR KAMI...
TOM TOM BAK(SAMBIL TANGAN MENUMBUK MEJA BESI)...


GMBAR 18SX
KANAK-KANAK YANG BERUMUR DALAM PERUT HINGGA PRASEKOLAH SILA MINTA KEBENARAN PARENTS ANDA TERLEBIH DAHULU KERANA AKSI INI AMAT MERBAHAYA DAN MENYEKSIKAN MATA......





pandngan mata kaum perempuan mampu melemahkan perut si jantan....hehhhe



aksi berduaa-duaan tidak dibenarkan ditempat gelap...kalu pakai spek mata hitam bleh.....(Nikah dah)....



aksi gedik panas....MELODI....LAyAng



berpelukan di khalayak ramai menyebabkan anda akan diigat (ditangkap) khalwat oleh JAUS...



~jadilah seperti wanita yang sentiasa dikelilingi oleh alam semulajadi (macam model ini)...

so GUys....
aqu rasa malas nak layan bende ni bnyak2..
nak mandi..malam ni insyaallah jika tiada aral melintang saya akan sambung tdor...hehhe
by the way...
thnks 4 ur reading(tu pun law baca??
ok...bye...vanga....vanga....

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List