SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

30.4.10

18SX


sebeLum Aku MEngelUArkan FAkta yAng boleh MembuatKAn aku Akn diBLACKLIST dari bloggers ni aku nak mintak mHAp BNyak2..

sebab aku tak tahan dengan peranagai malkhluk Tuhan YAng memAng TAk TAhu MAlu,...
sLumber Jer Dia boleh BUkak bAju MEmber dia..siaP telanJang BUlAt tu...

AstaGHFIRULLAH,,,
apa nak jadi dengan dunia sekrang???
sangat mengagungkan barat...
memakai pakaian yang tidak menutup AuRAt..
MEmber aKu siap AmBil GAmbAr lagi..
dIA malu nK letak...
taPi Aku Tak mALu..
aku Akn SebarKan gAmbar ni...
BErANI KERANA bENAR..
TAKUT KERANA SALAH>>

pada mereka yang rasa dialah orangnya...
aku xkisah kau nak saman ke apa ker???
janji aku nak buat pedoman kisah ko ni n meMber BLoGGERs yang lain...

ni lA gmbAr dia...
-



-----
----








------------------
------------------




------------


ada lagi...

---------------------

ni la. dia..
aku terserempak dekat Jusco...

ish...ish...ish...
ape nak jadi k n hang ni ayam?????

..DEStiNAsi KUpu-KupU...

jiWang kan Tajuk dia....destinasi KUpu-kupu..

akhirnya setelah tiga bulan kupu-kupu ini berlegar di kawasan TAnJUng

MAlim (UPSI)...akhirnya tibE mAsaNya untuk DIa PUlang KEmbaLi kepad Ibu 
bApanya...

SeTelah sekiAAN LamA meNJadi Ahli BloGG YAng SEjati KUpu-KupU ini mesti 
mEninggallkan duNIA bLOg uNtuk 3

BUlaNN.....$%U&&*(())))&^%

KUpu-kupu tu Aku La...

saje nak BuAt ayT jiawang..

wawawawa....

mErapu lak Aku ni...TAHu LA SedIH nAK TInggal Blog...lAgi 2 HAri Aku ada
 PEluAg nk BAgi KOMen...

nak jadi FollowR kat member2 BloggERs...

bukAn Aper...Nak bLik Kmpung...
KAmpung X liNe inTrnet...

So..kAwan2b biLA daH dapat duit NUffNAng Ingatlah kAt KUPu-KUPu ni YEr...

27.4.10

WoMEn WoRld.

salam sumer...

sebeLum Hari2 teraKhir aku bleh lAyan bloG ni....
BUkN Aper...NAk BAlik KelanTAn...
Aku Tak MampU nak PAkai BroAdBAnd...BErbANk ker...hehhe
mAklumaLAhhh...sTUdnts...bnYAk g Kena PKir..
aku Nak BerkoNgsi Rasa Aku sebagai Wanita denGAn InsaN yng Bergelar Wanita...
(lelaki pun digalakkan)

BukaN NAk TunJUk...tApi sBagai peRtuKAran PendAPAt semaTA-mTA..
sebab Aku Jgak Insan YAng LEmah..KAdang-kAdang Aku Tidak Sedar bahawa Aku Juga MelaAKUkan KEsalaHAn..

KAlu Ada Buat SAlh..kita SaliNG tegUR-TEgur


PEmaKAian WAnIta DaLAm Islam..

beRtudung vs BoGeL




STAiL@tutuP AuRAt??




salam....

bukan nak memandai....tapi memag saya pun sebenarnya pakai tudung ni sebb nak tutup aurat,..tapi sekaligus ada gak nak stail...heheheh...tapi kita kena ingat nak stail pun jngn lah sampai pakai tudung nampak anak rambut...bapak rambut....
STAIL...STAIL ugaks...tapi jngan samPai TeroVER taw...hehehe...
advise UNtuk saya dan My FrenZ.....hehehheh


yang jenis 1 lagi...
macam Chipsmore taw...
sekejap ada sekejap takde...
perbandingna la...metafora,..hehe
bukan apa....
bila pegi kelas ke sekolah ker....fuh....ayu memang xboleh nak cakap...
bila jer keluar kelas ke apa ker???
siapa SangkaA Buah CEmpEdak boleH jadi nnAngka...
bukan...

tudung tadi dah xder dah...
yang ada cuma rambutnya yang pelbagai warna...pelbagai jenis..pelbagai gaya....
ada yang berkarat.//ada yang konon nak tru orang putih la...
biasalah adat manusia...
ingin mengikut arus zaman...
nanti jadi KAtAK bAwaH BAntal Plak kAn???

Ikut-ikut Jgak FESyeN...
TApi...Aurat KENA JAga...

hehehe

p/s:saya pun kadang2 terlebih jgk...orang nak fesyen kiter fesyen jgak,,,,jadi nasihat kepada saya dan kawan2 kat luar...pakai TuDung BIArlah Ikhlas..
jadiLAh WaniTA PERsis Bunga YAng Ada Dalam KAca...bOLEh tgok jer..tapi Xbleh disentuh...

TunJUkkan RAmbUT kiter PAda MErEka yang BENar2 BERhAk...






25.4.10

agak2 sape ek Juara EPL TAhun ni????

BUat mAsa Skrang CheLsea menDahulUi Mu dEngan 1 Mata...

Minggu DepAn harP2...

ChElsea Vs LIverPool....

CheLsea Kalah..heheheh...

Jahat TAk Aku...

Dah La Rooniey Xleh Main..

Saper Nak JawaB sumer NI???

AJB (ANUGERAH JUARA BLOGGERS)

HEHEHEH....
ingat ANUGERAH jUARA lAGU KEW???

1st time aku dpat award....
im very appreciate to SASYA...
so bagi membalas jasa baik Beliau...
anda dapat award yang paling besT taw....

 oRng Lain pown Jngn Risau....Bunga n awArd kat ATas 2 aku tujUkan sumer untuk followers Aku...

especially:  shameel
                 Fawez
                 ultranmen88
                 kakngah               

24.4.10

LIhatLah Dunia

hai bloGGers sumer...

Baek punyer stOry...

aku xpenah sngka...xpernah sangka akhirnya kawan2 aku tunjukkan pada aku bahawa aku ni...sedihnya aku

 nak ckap...tergamak diorang ckap g2,,,,

bile benda dah jadi macam ni...sumer tuding JAri TelunjUk kat Aku....
bUkan salaH aku...

Aku cuMa mencuba NAsib aku...
Xsalah kan???kita MncuBA nasib...


BUKAN SALAH AKU..
FOLLOWERS  AKU DAH MENCAPAI 100 ORANG...
HEHEHE...BUKAN NAK BANGGA...TAPI PROUD 2 ADA LA...

serius aku cakap...dulu aku main benda ni...juz untuk fun jEr,...

tapi bila dah laMa makin Sernok jer...

hari2 aku hanYA Blog..hehehheh

p/s:tq pada FOLLOWERS yang SporTING...U FOLLOW I....I repOrt polis...
     xla....i WILL FOLLOW U///



xtvT pagi Ahad

6.30 am-bngun smayang suboh (perlu Bgtau ke????perlu2...)
7.9- laYan Blog....
9-9.45-bAsuh BAju...(mls hntar dObi...xReti..lagiPun tNgan MasH kuat)
LEpAh tu...

Study...
eSok NAk Exam...
Macm2...

pagi yang gelap..
kIni Sudah Terang..
Sebb aku Bukakk LAmpu..

Aku Xtahu NAk POst Aper i..
Jngan marAh hyer...
hehehhe

TerUS Dari Kuali...


MENU PAGI AHAD

LAKSA...RM1.00
AIR TEA PANAS...RM0.50
NASIK LEMAK BERLAUK RM1.50

JOM MAKAN KAT BLOG ATIKAH...
MURAH3...
HEHEHE






LAKSA ATIKAH
kalu saper rasa nak makan malam ni....
jom2...
tagged...
LEbih2 LAgi...CHAOI...
HEHEHHHE

NASIK LEMAK BERLAUK
 Yang ni kalau makan sekali
boleh tambah yer..
xpayah bayar...
heheh

POlitIk...

bila bincang pasal ni...
kadang2 aku pkir jugak....xboleh KE lau aku xmengundi>???
Umor dah nak dekaT 23...tapi xDAftar agi...

bukan Ape...
aku kesian dengan Masyarakat kita..disebabkan polItik,,,
kita saling MenudiNg jari...
kAnaN tuDing KIri..
kirI tuding KAnan...
Ats tuding BAwah....

saMpai bila Politik ni Akan jadi macam ni??
No KomEN????

TApi piHak PEndaFtar jngan Risau...
inSyaallah...
kAlau X Aral melIntang....Bulan 5 Cuti SemesTTEr ni..
aku Akan menGundi BAgi CAwangan DabOng...KElantan../hehhehe...

NAk UNdi Saper YEr????
HAAA...........
-

-

-

-

-

UNDI ANDA ADALAH RAHSIA...SORRY...PLIZ TRY LATER...

HEHEHHEHE...

?piNk ke Orange?

piNk ke OraNge..

AKu suker OranGE...
tapi Member Aku sAy...
Im looK cUTE when I wear Pink cLOthes..

so Wat my Opinions????um...(smbil2 duk pikir ni MInum Nescafe)...


SEteLah 10 hari 12 Night pkir2..
Aku Ambik PInk r...
tu yNag aku ubah sumer jadik colour pInk...
tapi Aku suker ORange...

GOOD BY ORANGE..
IM COMING...PINK...

22.4.10



SETELAH...GENAP 4 TAHUN...
aku gagal untuk pertahankan cinta aku...
mungkin bukan salah aku dan memang bukan salah aku..
cuma...
aku akan tetap salahkan aku sbb gagal menjadi seorang perempuan yang baik untuk dia..
mungkin...
ni sebab dia tinggalkan aque auntuk orang lain..
ya allah..
berikanlah aku kepada mereka yang lebih baik....
AMIN...



21.4.10

bila bunyi HEH....HOH...HEH...

hai guys...
kali ni,,,,kita akan meneroka mengenai bunyi 

HOH...HEH...HOH....

korang jngan pelik plak n tajuk aku ni...
kita akan kenalpasti apa yang menyebabkan bunyi ini semakin mendapat tempat di hati kita...hehhehe

1) HOH...HEH...HOH....
aku dengar bunyi ni masa duk kat kampung la..(paling kerap)
ciri2 dia:

hidunmg mancung...pipi tersorong-sorong...
suka kuar malam2...
islam haram...agama lain....go on...
sape yang dapat jawab..akan memenangu hadiah...gelang getah..jenama habib jawa...

2)HOH HEH..HEH...

dekat sekulah ada ni..
dia suker buat ni bile mngajar...
bukan salah diai...tapi memng smulajadi macam 2...jngan salahkan dia..
contoh:
ok murid2...
hari ni kita akan belajar mengenai....(hoh..heh...hoh)...mengenai sungai yang paling menarik...(hoh..he,,hoh...)

jadi gelaran yang paling sesuai untu dia...CKGU HOH..HEH..HOH...

3)HOH..HEH..HOH...
yang ni aku suker...sbb ada masa aku duk asrama dulu bunyi ni slalu ada,,
time kul 1 kul 2....mula la....zzzzzzzzzzzzzz....hoh...heh...hoh...
BERDENGKUR MELEBIHI MASA YANG DITETAPKAN...
mula-mula cuak jgak aku...ingat drakula mana yang datang...
upernya member sbelahg aku berdengkur...
hehehhehe

malam dah larut...buka2...pagi dah LARUT(macam nama ngah ibrahim punyer tempat je...LARUT)....
aku pun dah nak LARUT ni...
besok harap2 kuar exma...paasal.LARUT...sbb kalu xkuar aku plak yan g HOH...HEH...HOH...ats paper...ok good. mrning...kalu ada benda nak tambah...tambah jer...jngan malu2...hehhehe

20.4.10

DETIK 6.30 PAGI...SERAM...LAYANG....

aku xtahu kenapa sejak aku tinggal di upsi,,,
perkara ni sering berlaku pada aku,,,
dekat rumah aku pun kadang-kadang menakutkan jgak...

kat rumah di kelantan benda ni berlaku jam 6 pagi
kat upsi bende ni berlaku gak tapi 6.30 pagi...
aku dah jumpa semua ustz...bomoh....(xla sampai bomoh siam))...
diorang ckap memang benda ni dah ada dalam diri ko,,
xsaper dapat tolong...
dia akan menemani hidup kamu sepanjang hayat sehingga kamu mati...

diorang tambah lagi..
benda ni jgak akan ikut ko masa akhirat...
ko bergantung pada dia,,,

muka aku PUCAT...
xkan sampai macam 2...yaallah...apa salah aku,,,???
diorang ckap...aku kena jaga dia..janga tinggal dia sekalipun...ko nak g perak ke kelantan...
ko kena bawak dia....

"SEMBAHYANG SUBUH"

hehehe...sory gyts..
memang kat kampung...aku bngun slat subuh kul 6...layu xbngun...kena cbitan berbiasa dari datin la,...(mak aqu)...
kat sini..aku liat sikit...tapi xla sampai tak sembahyang...

betul jgak kan...
aku xbleh tinggal dia kalu g mana2 sekalipun...
dia yang akan tolong aku akhirat kelak...

p/s:solat itu tiang agama...kalu tiang tu patah...memag binasalah sesuatu agama...

AKU DAN TEROMPAH



AKU DAN TEROMPAH....


nak dijadikan cerita anak sedara aku AQIS nama dia...
dia ni suker sangat melawa sejak dari kecil ag...
umur baru nak masuk 5 tahuN...


kisah dia bermula bila aku balik umah mama dia...(akak aku la)...
pakai la selipar yang ala2 terompah mcam gmbar bawah ni...(tapi aku punyer wana purple la...)terompah ni dibuat dari kayu..dah la...tinggi...


sekali tu...mama n dady dia ajak pegi shopping kat JUSCO CHERAS...
dia ikut la...aku xikut coz ada hal...(hal ape aku pun lupe...)


berdasarkan kepada cerita mama dia::


masa ngah jaalan2 tu...mama dia bunyi cam oang pakai terompah kat belakang dia...kuat smacam jer...
buat bodoh je mama dia..sbb biasa r remaja zaman skarang...kasut tu kalu boleh nak sama tinggi n KLCC punyer bngunan..


makin lama makin dekat pastu tgok2 duk sbelah dia...
dia toleh2....HAHAHAHAHAHAHHA
apa lagi..meletup kat c2 la ketwa dia...


"ANAK DARA DIA UMOR 5 TAHUN PAKAI TEROMPAH MAK SAUDARA UMUR 23 TAHUN PEGI SHOPPING TEMPAT RAMAI ORANG"


heheheh...aku yang dengar citer ni bleh kuar air mata...apatah lagi mama dia yng menyaksikan sendiri....
konon nak cover malu la..pegi la beli selpar lain untuk anak...

ANAK PAKAI TEROMPAH...MAMA DIA PAKAI SELIPAR NAK G TOILET...HAHAHHA..
FUYOOOO...GANASNYA DIA...
ANAK HUJAN..MAMA RINTIK...HEHEHHEHEH///

19.4.10

BILA KlimakS???

hehehe...tajuknya semcam jer....

aku suker sangt...suker...hehehhehehe
nuffnang aku dh bertambah 

dari 0.75 sen dah jadik 5ringgit...
tq sumer...
budi anda amat saya hargai...

disebabkan itu saya jadi semngat balik...
heheheh

17.4.10

RED WARRIORS




SELAMAT DATANG 
KE NEGERI 
KELANTAN 
DARUL NAIM

RED WARRIORS



SENARAI NAMA PEMAIN BOLA SEPAK KELANTAN 2010


Penyerang
1. 
Akmal Rizal
2. 
Nor Shahrul Idlan Talaha
3. Indra Putra Mahayuddin
4. Mohd Nizab Ayub
5. Che Hishamudi
6. Mohd Ramzul Zahini Adenan
7. Zul Yusri Che Haron
8. Hairuddin bin Omar



Tengah
Shakir Shaari
2. Mohd Daudsu bin Jamaludin
3. Piya (Badri Radzi )
4. Nor Farhan Mohamad
5. 
S Chanturu.
6. Khairan Ezora Razali
7. Wan Zaman Wan Mustafa



pertahanan
1. Azizi Mat Rose
2. Azlan Zainal
3. S Subramaniam
4. Zairul Fitree Ishak
5. Mohd Rizal Fahmi Abdul Rosid
6. Mohd Zamri Ramli
7. Sharudy Aziz
8. Mohd Farisham Ismail

Penjaga gol
1.Shahrizan Ismail
2.Syed Adney
3.Mohd Khairul Fahmi Che Mat







PIALA FA (17/04/2010)

KELANTAN VS NEGERI SEMBILAN

                                                         3                                                                        1



hanya seminggu selepas mendakap Piala FA, Negeri Sembilan diaibkan dengan kekalahan 1-3 kepada Kelantan dalam perlawanan bola sepak Liga Super di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, semalam.

Jaringan Kelantan dihasilkan Indra Putra Mahayuddin menerusi gerakan cantik minit ke-29, sebelum Mohd. Daudsu Jamaluddin menambah gol kedua dan Badri Razi melengkapkan jaringan ketiga skuad Red Warriors.

P/S:AKU SUKER DENGAN KEMENANGAN INI....
BERBALOI DENGAN SEGALA USAHA AKU MENYOKONG RED WARRIORS
GOOD LUCK...TERUSKAN PERJUANGAN ANDA...


bebeLAn PAgi HAri...

hai...

tarikh:18/04/2010
jam:04.44 Am
status: 3 IN 2

hai...
aku skarang dalam keadaan yang teramat kritikal cz............
2hari ag aku akan exam...
pening tahap cipan dah aku blaja ni....
so masa yng aku ada setengan jam ni bukak blog jap...

3 IN 1......
thats mean....
3-study
  -buat blog..
  -study grup

1-faceBOOk

huhuhu...
lambatnya nak balik kelantan....
rindu nak mandi air terjun GUNUNG stONG...n GUA Ikan ni,...
cepatla....

16.4.10

APA KATA KAMU??????

hai kwan2 ku....slamat pagi...

BANGUN2...DAH PAGI NI....G JOGGING LA...

hehe..aku plak...duk lepak depan laptp xhabis2...kalau laptop ni bleh ckap...aku rasa mesti dh meluap2 dh muka dia...aku saje je nak myibuk di pagi sabtu ni.....BANGUN GUYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

REUNION?????

PERJUMPAAN DENGAN SUMER BLOGGERS DI DUNIA?????

fuh!!!AKU rasa lau btul2 la memng letih sape yg arrange pasal reunion ni...
mana taknya....berjuta2 blogger kat dunia...mana nak cri tempat la...itu la...ini la...
tapi bab2 sponsor ni ok jer...sbb blogger skrang sumer dan kaya....AKU JE YANG MISKIN....uhuk...sedhnya...

SEBAGAI SEORANG BLOGGER YANG TEGAR..............APA KATA HATI ANDA MENGENAI REUNION BLOGGERS????

SETUJU ATAU TIDAK????BERIKAN  ALASAN ANDA....

p/s: ayat xpayh skima sngat..lain la lau masuk ujian MEdsi...hehehheh

ANTARA 2...

HAI GUYS...

SELAMA NI AKU XPENAH FIKIR BENDA NI AKAN BERLAKU PADA AKU...

DALAM DIAM AKU TERPAKSA MEMBUAT PILIHAN.....

KEDUA-DUANYA TERLALU BAIK UNTUK AKU....

TOLONGLAH...AKU INGIN KEDUA-DUANYA...

TAPI MUSTAHIL...BANTULAH AKU...AKU TIDAK TERDAYA UNTUK MENYINGKIRKANNYA DARI HIDUP AKU...

SEBELAH KIRI:BAIK...CARING....
SEBELAH KANAN:BAIK...CARING....SO???APA YANG DAH JADI???

AKHIRNYA...AKU MEMILIH UNTUK LEPASKAN KEDUA-DUANYA....

MAHAPKAN AKU...
INILAH YANG TERBAIK UNTUK KITA BERTIGA...
PERGILAH DAN KETAHUILAH...

ANDAI KITA ADA JODOH AKAN TIBA JUA WAKTU ITU.....


BIARLAH...AKU REDHA...

jiwang tak ayat.....
sbenarnya saje je nak tulis petang2 ni...
masa ni aku dk tunggu member guna bilik air...'
nak mandi la..kan dh nak maghrib..

SEBENARNYA...SEBENARNYA...DRAGON BALL ADA 7 BIJI SUMERNYA....
XDELAH...SEBENARNYA AKU CONFIUS NI....
DAH NAK DEKAT SBULAN DAH AKU MASUK BLOG NI...
NUFFNANG AKU DH LETAK...NAK CARI PENDAPATAN LEBIH...

TAPI...AKU SEDIH SNGAT2..
CIPUT JE AKU DAPAT...AKU RASA MCM XBERBALOI AKU BUKAK BLOG KUL 12...
TDO2 KUL 3...

RM0.75 SEN...AKU NAK MAKAN APE???
BUKAN NAK SIMPATI...TAPI ADA LA CKET2..HEHEHHE

P/S KLIK2 LA...RENUNGG2KAN..DAN SLAMAT MENGKLIK...HEHEHEHHEHE
JNGAN MARAH YER..

15.4.10

chinese nama

nong

Rui

ai

ti

ka

Nama sbnar aku Norul Atikah...
bila dh tukar cina...jadi NONG RUI AI TI KA
panjangnya.....
tapi aku suker la...

14.4.10

My CArtOON


-apa yang KIta perlukan???
.............buku Nota.........




aku dh xtahu nak post aper ag...
org duk kalut2 study nk exam...aku duk post bende ni...
ni kartun kegemaran aku...
yang palingh aku suker...SAILORMOON..
(dengan KUASA TUHAN AKAN MENGHUKUMMU)

tapi skerang dh xder dah..
aku jadik minat mickey mouse clubhouse plak..
makllumlah...slalu lepak n anak sedara.

P/S :xleh study kuat2...nanti jadik gler...
(padahal malas)hahha

12.4.10

StuDY WEEks

hai guys...aq muncul kembali...
memg meletihkan bile time study weeks ni...ada je yang xkena..
smalam ada dinner...ramai yg xdatang...tapi xpe..yg penting makanan dapat lebih..
balik2 terus tdow...kul 3 pagi bngun balik...nak study..letih la..

sambil2 aku bz nak study smpat gaks r bukak blog ni...
buka aper...bile xedit shari pun rasa lain jer...haahahha..
bye the way...aq nak smbung study lak ni...macam xconfident jer dh baca sumer...
harap2 leh bawak balik dekan lagi sem ni...
AMIN>>....

untuk member2 yg exm jgak 2..
GGOOD LuCk..
pas STuDY WEEk ni aku nak tdow dpan lptp..nak klik bnyak2 hehehhe...
bye

lokasi:KOlej Upsi.time:3.21 Am

hai...allls

masa aku duk mgarang ni dah kul 3.22 pagi...baru bngun tdow layan benda ni jap,,,,jap agi nak study nak exam next week...dh lama aku xupdate bende ni..ada masa masuk2 la blog aku,,,follow...klik n frenz....ok nice 2 meet u all guys..

9.4.10

Nothing Impossible: Hargailah Seseorang Seadanya

Nothing Impossible: Hargailah Seseorang Seadanya

timE to Hindi POwer



HINDI MOVIE

citer nustan ni paling aku minat...aku suker sbb jalan citer yng dia bawak memg able untuk aku mngis...
ni antara citer faVOrite aku...bukan nak tipu...tapi citer ni aku dah boleh hafal...jalan citer...lagu2 dia pun aku dah bleh buat koleksi...tiap kali aku nynyi...aku tulis lagu...memg dh bnyak bertimbun kat umah...

pas2...
kalu nak tahu...aku suker collect bnyak2 muka pelakon nustan ni...tapi xla sampai nak tampal kat bilik...aku still berpegang pada agama lagi..MAK aku ckap...kalu kite letak gmbar yng bukan2 dalm umah kita...malaikat xmasuk...aku juz minat jer....by the way...dulu memang aku...

tapi SEKarang....
minat aku dah kurang sbb aku dah mula mympah n citer dia..bnyak unsur 18SX dalam citer 2...pelakon plak...snggup buat ape jer...untuk jadik pelakon...agak2 la wei...dulu...diorang tutup yang sepatutnya kena tutup...citer 2 PECAH PANGGUNG GAKS..menyampah aku...

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List