SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

22.8.10

SweEEt MoMent

selamat hari raya aku ucapkan pada semua bloggers n juga pembaca lain-lain..

awal sangat ke???xper...mana tahu takut xsempat jer...

jodoh pertemuan, hidup mati di tangan tuhan...

aku rindu sangat nak balik kampung...

bila duk sorang dalam bilik...jauh dari pandanga keluarga especially ma aku...

rasa macam nak nangis...tapi tahan jer...sbb orang cakap kalu nak nngis ttahn..jngan keluarkan air mata...sebb sekali kita kluarkan air mata...maybe sampai ke ptang kita xbrenti ag...

bila tengok gmbar ma aku...



rindunya....
ya allah...panjangkanlah umur kedua orang tua aku...
hapuskanlah dosa mereka sama ada sedar atau tidak..
berilah aku peluang untuk memohok keampunan daripada mereka..
sesungguhnya aku amat menyaygi ibu aku..

aku rindu seorang ayah...a
ayah yang telah membela aku...

tiada yang mampu aku berikan padanya...
cukuplah dengan sejuta kemaafan..maafkan sekiranya anakmu ini terlebih bergurau hingga menyakitkan hatimu...

bukakanlah pintu hati ayah aku..
untuk menjadi seperti dahulu..
yang sentiasa menyayngi aku sekeluarga...
mungkin apa yang berlaku sekarang..
ada hikmah pada masa yang akan datang...
amin....


rindu nak balik kampunh...
nak makan lemang...ketupat...yg penting main bunga api...
nak tlg ma masak...
beznya....ahaks...xsabar2..


lupa nak pasang pelita...
kena tunggu aku bali dulu...
baru bleh pasang pelita kat luar umag...
hehehhe...skali lagi aku xsabar...
ahaks


fokus aku utama sekarang...
nak balik...
nak raya///
nak mintak ampun bnyak2 kat kuarga aku..

p/s: tidak sedihkah mereka yang membuang anak????tidak rindukah mereka kepada anak-anak itu???apakah punya tempat untuk mereka yang berkelakuan seperti binatang itu????anak-anak kurniaan tuhan kepada kita...sebagai satu amanah...jangan biarkan diri anda hanyut dengan dosa...Allah maha pengampun dan penyayang....dia akan mengampunkan umatnya yang benar-benar ikhlas memohon daripadaNya. 

p/s: jangan main mercun nanti cacat...sesal dahulu pendapatan...sesal kemudian tidak berguna lagi..

p/s:pada mereka yang berada di perantauan....ibu bapa kita menunggu dengan sabar kepulangan kita.,...berhentilah mengejar duniawi untuk sementara waktu sementara masih sempat...


14.8.10

MeNgKaji MAnusKrIp MelaYU

MISI UTAMA: MENTERJEMAH MANUSKRIP LAMA KEPADA BAHASA RUMI

SALAM...
fuh...setelah berpenat lelah selama beberapa minggu...
akhirnya siap jgak manuskrip ni aku translate kan...

ucapan sekalung penghargaan kepada parents n keluarga aku sebb sudah berjaya 
mendidik aku sehingga aku mmpu membaca tulisan jawi
(bukan apa cuba korang imaginekan...aku xpandai baca jawi...maknaya bende ni xkan slesai)/..
tq so much my family 4 ur support

inilah sebahagian hasil yang telah aku perolehi..

BERBALOI-BALOI!!!







tidak lupa juga kepada kawan-kawan yang membantu aku.especially....

eda, ekien, dayah, diana, anah, rozy, mahani, geng2 Azimah dan juga kepada lecturer
kesaangan aku....DR BAZRUN...kerana berhasil membuat aku imbas kembali 
sejauh mana kebolehan aku dalam memahami tlisan jawi..

ALHAMDUllILLAh....

tidak lupa juga kepada kawan2 yg lain...i really appreciate...

kepada FZ....tq bnyak2 sbb rela tdow lambat sbb nak teman aku siapkan benda alah ni..

THNKS GOD untuk segala pembrian yang aku perolehi sehingga sekrang...

eduCatIOn StuDEnTS



wajah-wajah bakal pendidik masa hadapan...

hargailah masa remaja anda...

semuanya manis jika dibandingkan dengan gula...
gula mungkin tiada sebarang kenangan dengan kit..
tapi gambar2 ini membuktikan bahawa untuk menjadi seorang kawan yang memahami dan bertimbangrasa..
cukuplah dengan sekali ucapana....

"aku menghargai kalian semua sebagai sahabat aku dunia dan akhirat"
semoga dengan kehadiran ramadhan kali ini...
dapat menjalinkan lagi hubungan ukhuwwah kita semua


11.8.10

SaYa RinDu????

saya rindu...
saya sangat rindu...
saya tersangat-sangat rindu....
nak balik kampung...
kelantan......terengganu(gediks)...

tadi...
masa saya nak g kelas...akak (k.ma) tepon...dia cakap ma pegi hospital...
saya jadik tkut...sampai menngis2 masa naik bus.(tapi xder la sampai kuar i mata)...maklumla dalam bus...
saya xcakap dengan orang pun...
saya takut apae2 jadik kat ma saya...saya duk jauh....
akak cakap dia meraung-raung kul 2.30 pagi smalam....lagi saya sedih...
sanggup dia pegi kejut jiran suh hantar g hospital...

masa dalam kelas...
saya jadik serius....suker marah2///
bile sampai bilik je terus saya coll kampung....
akak saya angkat...
"ma camana???"ayat pertama kuar....



nape ngan ma????....akak aku tnya balik....
bukan ke ko bgtau ma sakit????aku tya lagi..
sape yg cakap????akak aku soal lagi....
ko la mangkuk.....aku terus hentikan persoalan itu...

woit....bukan ma la...
tu adik kesanyangan ko....IKAH....
dia sakit gg...
tu yang meraung xtentu pasal...
so pagi ni ma bawakk la dia g klinik...

fuh...fuh...fuh....lega...
alhamdullillah...semuanya slamat..gg adik aku dah dicabut...ma aku chat walaufiat...aku pun xperlu isau ag....
heheheh....misunderstanding...sory guys

p/s:gunalah ubat gg kayu dokong untuk gg anda kelihatan lebih kuning dan pink....

9.8.10

Bila PuAsa MEnjelaNg

asssalamualaikum....
firstly....saya nak ucapkan selamat berpuasa (ntah esok puasa ke x)....
congratulations pada mereka yang bergelar perempuan dan telah berjaya menggantikannya tanpa rasa letih...
lepas Puasa kita Raya...lepas Raya...kita Puasa Gnti Beramai2....

kat cni saya nak citer la xcident atau fenomena yang biasa berlaku bila ramadhan menjelang....

@tarawih---sembahyg terawih ni bagus untuk kita...sbb lepas kita dah bukak puasa...badan kita jadi penuh n xbermaya....ada sesetengah 2....lepas makan...terus tdo..bangun2 sahur plak...(maklumlah baru blaja puasa)..biasa bende ni ada kat mana2....
aku tgok minggu pertama ngan minggu kedua penuh je orang kat surau nak sembahyang tarawih. ...sampai2 ada yg kena smbayang kat bawah...fuh...memang tabik r kat orang islam ni......
yang aku heran minggu nak2 last tu memang kosong surau....tapi bila tgok tepi jalan penuh orng duk gelak ketawa...(heran aku)...(padahal aku pun sama jer)....hahahah

@kuliah...kuliah ni biasanya dari pagi ke petang...bila time puasa jer...lecturer kena singkatkan masa sbb alasan pelajar ni mengantuk...letih...kecian diorang(aku sokong2)....tapi yang aku heran,..students ni  bile puasa ke xpuasa ke still mngntuk gaks...bila lect bukak slide jer,..urggggggggg,.....mnggntuk la....bila lecturer ckap...ok...kita berenti stakat ni...fuyoh,....mata terus bulat...sambar beg...terus blah...fuyoh.....

@makan..bila xpuasa aku jarang2 duk kat umah...sbb always bz ngan kuliah...pastu nk layan fb ag...bilik aku bukannya laju pun internet...so bila dah puasa ni..aku dah stat masak...nak jimat...lagipun nikmatnya bila msak kat umah ni...aku bleh share n housemate aku...so melalui bende ni aku bleh dekatkan lagi diri aku dengan mereka...bila raya???xtahu camana sbb masing2 dah ada kat kampung...harap2 hubungan ni akan kekal sampai bile2....

@tiket..tiket balik raya???dah HAbiS??/nape???terkejut????xpayah terkjut...benda cam ni dah biasa...ni baru area tanjung malim...kalau pegi kat puduraya....putra...lagi penuh bb...cuba tgok masa xraya,,,driver bus pun cam malas nak drive.customer dari kl nak g kelantan 2 orang...haprak...

ape2 pun...time puasa ni hormatilah bulan ramadhan...setahun sekali....

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List