SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

17.1.11

Keterlaluan

Isu payu dara undang kritikan


Oleh LUQMAN HAKIM AB. RAHIM dan NAN HIDAYAT NAN AZMIE

berita@kosmo.com.myRANCANGAN bual bicara WHI di TV3 membincangkan tajuk Salahkah besarkan payu dara? yang mengundang rasa kurang selesa penonton.KUALA LUMPUR – Segmen bertajuk Salahkah besarkan payu dara? yang disiarkan dalam program Wanita Hari Ini (WHI) terbitan TV3 pada pukul 12 tengah hari semalam mengundang reaksi kurang senang pelbagai pihak di negara ini.
Kosmo! semalam menerima banyak panggilan daripada penonton yang rata-rata melahirkan rasa kurang selesa dengan tajuk dan cara segmen bual bicara itu diadakan.
Tinjauan di laman peminat rasmi program WHI di Facebook juga mendapati ramai yang tidak bersetuju topik itu dibincangkan secara terbuka.
Paparan visual yang memfokuskan kepada bentuk payu dara model-model yang lengkap berpakaian dalam laporan segmen tersebut juga dianggap tidak sesuai kerana ia ditonton oleh segenap lapisan masyarakat termasuk kanak-kanak.
Aksi nakal jurukamera TV3 yang didakwa sengaja memfokuskan kepada payu dara pengacara dan tetamu jemputan semasa segmen itu juga dikecam.

saya setuju dengan artikel ini. kenapa tajuk ini harus dibincangkan di khalayak ramai?sedangkan ia akan menjatuhkan maruah seorang perempuan kerana diperkatakan di depan ramai orang. apatah lagi apabila jurukamera itu sendiri yang bersikap kurang ajar dengan menfokuskan kamera kepada pengacara. memang betul-betul memalukan. jadi salah siapa jika anak-anak kita di sekolah turut sama membincangkan hal ini?fikirkan sekali dan cuba perbaiki. artikel ini boleh dilihat melalui kosmo online.


1 comment:

Ratu Sulaman said...

meman ketrlaluan.. tak ada topik lain ke? Cari publisiti ni..

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List