SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

27.2.11

NENAS BOLEH BAWA MATi??

WEI.....wei...rileks2 dulu...tu baru tajuk besar..persoalan besar dia...nenas boleh bawak mati???

sape habaq kat hang boleh bawak mati??

nenas ni banyak khasiat dia...amboi2 suke2 hati nko je nak keluarkan fakta sndiri....marah dr haiwan nnti...




doktor persendirian kata (korang kena read this statemant ngan suara seorang dktr)..nenas ni..

"BOLEH  turunkan berat bdan korang yang berkati-kati...nak tahu kenapa...sebab kalau kiter mentekedarah nenas ni kita bleh hilangkan ketagihan pada bau taik lembu..eh bukan..hilangkan ketagihan benda2 yg manis..kalau kita tambah nenas ni dala masakan kita hari2 pun...kita mudah rasa kenyang..xxpatyah tambah lemak lagi..

"sihatkan mata ko yng kurang putih...korang tahu tak kita makan nenas ni boleh hindari mata kita dari disembur serangga..salah lagi..lindungi mata dari masalah penuaan sbb nenas kaya dengan anti-oksigen oksida

"dengan makan nenas ni...kita boleh berperang dengan musuh banyak penyakit..korang nak tahu...sebab kita ada senjata la...hehe..sbb nenas ni kaya dengan vitamin c dan ia adalah smber molek sekali untuk protct our body. exampla...penyakit kronik like jantung, kening manis dan barah.  kalai korang slsema ke apa ke..makan je bende alah ni...insyaallah..sihat zahir dan batin

"kalau korang da masalah sembelit @susah nak Ut ut ut.. @ berak xteratur...makan nenas banyak2..kalaui boleh makan n gn kulit2 dia yg tajam...

"yang ni aku suker...dengan makan nenas ni..kulit kita jadi anjal, lembap dan boleh singkirkan sel2 mampus  mati  dan rosan sebb enzim dalam nenas ni bantu kita berperang yg boleh hilangkan tanda2 penuaan dan gharis2 halus..

ha...how??menark tak??yang penting satu advise...

PADA MEREKA YANG MENGANDUNG...ANDA TIDAK BOLEH MAKAN NENAS..SEBAB ANDA AKAN BOLEH MENDEDAHKAN DANGER KEPADA BABY DAN MAYBE ANDA AKAN KEGUGURAN...INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG..


5 comments:

farid fizi said...

cuma setahu saya nenas ni x bgus utk org mngandung..sbb nenas kan bersifat tajam...x sswai utk janin yg sdg membesar..:)

NORUL ATIKAH BT MUSTAPA said...
This comment has been removed by the author.
Permata Hati SayangKu said...

tikah..mke ngan pokok2 la sne.
huhuhu

ATikah Mustapa said...

farid: memang xsesuai pun..sebb tu ada nasihat kat bwah entry ni..

ATikah Mustapa said...

aida:mung la make ngan pokok2 nya..

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List