SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

14.2.11

PERISTIWA AKHIR ZAMAN

salam..selamat menyambut Maulidurrasul aku ucapkan pada semua. semoga tahun ini lebih bermakna. semalam aku ke library..and then masa duk guling pusing2 nak find book ni...hati aku tertarik pada satu buku ni iaitu EMPAT PULUH HADIA TENTANG PERSTIWA AKHIR ZAMAN..yang disusun oleh ABU ALI AL BANJARI AD NADWI..dalam buku ni ada 40 hadis yang berkaitan dengan peristwa akhir zaman. 

" Takwa dan Perpaduan asas keselamatan di akhir zama"

"kenapa dunia Islam menjadi sasaran Pemusnahan"

"seluruh dunia datang mengerumuni Dunia Islam"

'Ilmu agama akan beransur-ansur hilang"

"Umat Islam mengikuti langkah-langkah Yahudi dan Nasrani"

"Golongan anti hadis"

"golongan yang sentiasa menang"

"penyakit umat-umat dahulu"

"Islam kembali dagang"

"Bahaya kemewahan"

"Rasuah berleluasa"

aku akan tinggalkan kalian dengan sebelas hadis dahulu...selebihnya akan aku uploadkan secepat mungkin. Renungkan dan muhasabah diri kita,

4 comments:

si para para said...

memang tanda tu dah jelas..tapi mata kita di tutup dari melihat semua tu..kita di lalaikan...


btw...ada tag untuk anda :)

ATikah Mustapa said...

si para-para:yup..mcam ada orang tutup mata kita...gelap xnampak ape2...yg nmpak hnyalah kegelapan..


btw:tq...

zaidi zaim said...

begitulah cerite akhir zaman... segale yg tak elok kelihatan baik d mate.... kite dilalaikan oleh keseronokan semate.... sehinggekan kite lupe kematian bakal menjemput kite pade bile-bile mase... kite lupe bahawe tuhan itu maha segale... kite lupe Rasul itu ikutan yg mulia...kite lupe di manekah kite berade.... kite lupe dunia hanyelah sementare... kite lupe hari pembalasan bakal menjelme... kite lupe nerake itu apinye menyale-nyale... kite lupe menyengutukan Allah kekal di nerake selamenye... kite lupe hanye sunnah Rasul yg berjaye... kite lupe Amanah dr yg Ese..

Kite lupe Bilekah kite mahu tersedar dr lupe dan alpe....

ATikah Mustapa said...

kita lupa segalanya tentang di sana kelak

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List