SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

25.2.11

TRAUMA TERJUMPA BABY

salam...YA Allah...tidak pernah terlintas di hati dan naluri aku..aku akan terjumpa baby dalam longkang keseorangan...dihurung semut...mana ibu  n bapak dia???tahu melahirkan saje..tapi bertanggungjawabnya xnak..

dengan tanggungjawab aku sebgai manusia, aku mengambil baby itu yang dalam kesejukan....menggigil2...matanya layu dan bibirnya terketa2....pa jenis mak bapak la yang buang anknya sendiri??

aku membalut tubuh baby itu dengan kain tuala good morning yang selalu aku gunakan untuk lapkan meja makan kedai mak aku. Aku dukung dia erat sekali untuk beri peluang kepadanya memanaskan panas. denagn lajunay aku berlari mendapatkan mak n ayah aku yang sedang asyik bekerja. 

"mak..mak...saya jumpa baby dalam longkang."

ayah dengan pantas mengambil baby itu dari tangan aku dan terus meletakkan baby itu dalam selimut tebal..digosok2nya kepala baby itu...ayahku...penuh kasih sayang..

emak pula kalut menyediakana makanan untuk baby tersebut... mak menyediakan macam2 untuk baby tersebut...

-LAKSAM-
_NASIK KERABU-
-AYAM GORENG-

mak...mak nak buat ape dengan semua ni??kata aku kepada emak tersayang..

mak nak bagi kat baby la...kesian dia..nnti mak kunyah2 bagi kat dia..

mak xpayah la bagi pelik2 kat dia....sebab dia xpandai makan..

kenapa plak xpandai??




















mak.....BABY TU BABY KUcING...xpayahlah bagi laksam..bagi nasik ngan ikan rebus dah ckup la..

la...mak ingatkan baby manusia tadi....xpelah...dia xnak makan,,,biar mak makan....hehhe

jangan mara da ek..

14 comments:

a n a s t a s y e a said...

Hahaha! Kenyang anak kucing tu!

anastasyea's latest post .. Bloglist Anastasyea Bulan Mac 2011 Dibuka!

bila blog bercerita said...

hahahahaha......sje jep eyh wat saspen.....iskkkkk~

ATikah Mustapa said...

anas:hehhehe..tula...siap bagi laksam lagi...pergh...sedak tu

ATikah Mustapa said...

bilablogberrita:hehhe...saje je nk tgok awak sedey ke tak read this stry..hehhee

budak kampung said...

orang lain buat anak xdapat2 ni dapat anak dibuang...aduhaiiii

sudi2kan bace honda wave autoshow

ATikah Mustapa said...

budak kampung tahu xpe...xbsyukur langsung

kiwi said...

lorh, igtkan baby manusia..isk3

Cik Ekien said...

Kak ti..
Jgn sebut laksam.. Kikiki
Harap2 eda bacalah blog nie.. hihihi

ATikah Mustapa said...

kiwi:tapi malangnya ia hanyalah baby kucing

ATikah Mustapa said...

shikin:tahu xpe...harap2 eda read la this blog

:: Nonoy :: said...

betuahnya kucing tu. hehe ;)

ATikah Mustapa said...

nonoy:hehehhehe...tahu xpe..kan best kalau nonoy jadik kucing tu..bleh rasa duk dalam pelukan sya...kan??

❤ мιzz-уαуαιєуα ❤ said...

terkuzut yaya baca entry uh...nk nagis un ada...hahah

ATikah Mustapa said...

yaya:hehhe...jangan terkejut...nangis boleh..sbb memang jmpa kuing sungguh kot..hehhe..

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List