SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

26.3.11

10 T UNTUK KEKAL KURUS

SALAM...pagi yang malap..kini makin malap...sebab tadik ada kempen earth hour sjak kul 8.30 hingga 9.30 malam...korang tahu x??melepas la korang...

hari ni nak ajak korang sertai satu ceramah kesihatan...yang akan siberi oleh saya sendiri yang bertajuk..

"10 T untuk kekal kurus"

T- TIDUR...korang jangan pikir dengan tidur badan kita akan gemuk...try korang pegi tidur kat padang pasir    atau atas jalan raya yang weather dia panas terik...mesti badan korang akan berpeluh sakan kan??KAN dktor dah say...badan berpeluh akan mengeluarkan toksin dalam badan...kan dah berpeluh..korang kurus la nnti..

T-TAIK...korang kena sentiasa buang air besar la..kalau nak kurus...ini tak perut tu dah keras dah..untuk buang bende alah ni...korang kena mentekedarah sayur ngan buah la..nak sedap lagi makan julap...konfirm berterabur...kakakka

T-TOLONG...korang kena mintak tolong ngan family,,kawan2 untuk support korang...suh diorang beli basikal atau angkat berat punye barang...seharian korag angkat bende alah tu...alah msti sihat la...trust me ok..

T-TANGKAL...korang kalau nak kurus..kena pakai tangkal taw..tangkal tu kena la berbalut dan dalam balutan tu korang kena masukkan lesung batu yang berat..pastu korang pakai...korang letih sampai terbongkok2 pun..korang kena tahan..sbeb dia akan keluar peluh..sihat n kurus korang nnti taw..

T-TOYOL..korang kena juga jadi toyol malam2..sebab pukul 3 atau 4 pagi kalau korang bsenam nnti orang akan kata korang ni xbetul akal fikiran..jadi baik korang jadi toyol n then g lari padang 10 pusingan...ada aku kesah???xder kan???buat jer..

T-TELAN...untuk menjadi manusia yang sntiasa mengekalka kekurusan anda,,korang kena telan semua jenis sayur dan rumput yang bkaler hijau..memang pahit..tapi YANG PAHIT ITU UBAT, YANG MANIS ITU RAUN.









T YANG SETERUSNYA AKAN DISAMBUNG DALAM RANANGAN INFO SIHAT DI TV9...JANGAN LUPA MENENGOKNYA..ITUPUN KALAU AKU JADI PENERBIT PROGRA,....

KAKKAKAKAKKAA






8 comments:

Up2saya.. said...

hahaha...lawak la tips2 ni tapi ade betolnye jugak..tp yg makan julap tu x bleh blah..hahaha..

ATikah Mustapa said...

hahahhaha....up2saya: dah tu...mesti dah penah try mentekdarah julap ni...ni ada pengalaman la ni yer

♥jijiejujue♥ said...

hoho. sempoi punya tips. i like.

ATikah Mustapa said...

jijie:nanti try ek...konfiem jiji dah xnaik dah badan

layliemdnoor said...

saya pun ada sembelit, habis cmne nak kurus :P

ATikah Mustapa said...

laylie:apa kata guna julap je??senang story dia..

si para para said...

hehe boleh tahan jugak tips ni..konfm kurus kalau ikut.hehehe

lama tak datang sini..datang sini bawa hajart..hehe ada tag..datang tengok ye..


err macam kurang huruf c je..
kalau tak silap ada dekat 2 tempat.

ATikah Mustapa said...

sipara-para:t kite uat yg tagged tu...

um...o pasal problem c ni ek...

perhatian...sbenarnya lptop saya ada masalah virus c..xleh nak tekan..ni pun main kopi paste

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List