SaINg3

MARI PAKAT FOLOW

1 KLIKAN ANDA...PERTUNANGAN SAYA MAKIN HAMPIR

klik jika berani

1BLOGGER 1MALAYSIA

17.3.11

PROF.EMERITUS DATO' DR. NIK SAFIAH KARIM


assalamualaikum...alhamdullillah..setelah sekian lama menyepi dari dunia blog ni..(lama ke...walhal sehari je kot)..kini aku kembali lagi dengan cerita sensasi yang lebih mantap...mantop..meletop...menetup...(bahasa yg overheel)...kenapa aku terasa mahu menulis entry pasal PROF.EMERITUS DATO' DR. NIK SAFIAH KARIM?? sebab aku punyer sukalah..sbb ni kan blog aku...kan2????

sebelum kita pergi lebih lanjut..saya akan menceritakan serba sedikit mengenai latar belakang beliau (like a moderator la plak dah aku ni)..

                          nama sebenar ialah PROF.EMERITUS DATO' DR. NIK SAFIAH KARIM

lahir pada 17 Disember 1939 di Kampong Banggol, Kota Bharu, Kelantan.

menghasilkan Tatabahasa Dewan (yang ditulis bersama tiga orang ahli bahasa yang lain), Bahasa Malaysia Syntax, Beberapa persoalan Sosiolinguistik Bahasa Melayu dan Malay Grammar for Academics and Professionals.


okey..disebabkan kita sudah mula mengenali wanita terunggul ini, disini saya ingin berkongsi satu peristiwa yang paling menarik dalam hidup saya apabila dapat bersama dengan Prof. Nik ini untuk satu program Diskusi yang diadakan di Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjung Malim.

TAJUK PROGRAM: KELANSUNGAN TATABAHASA DEWAN DAHULU DAN KINI.

disini saya ingin berkongsi beberapa gambar semasa program ini berlangsung

pendaftaran peserta. senang untuk kita bagi sijil 
pada peserta yang sudi hadir kali ini

AJK Pendaftaran yang tidak lenguh menunggu peserta


 Barisan AJK Program bersama dengan Prof Nik Safiah Karim,
 Pn, Norliza (Pensyarah) dan VIP yang lain

Kelihatan juga Suami Pn. Norliza iaitu En. Samsudin
 yang tidak jemu menyokong isterinya untuk terliabt aktif 
dalam menjadi penasihat program ini


Sesi Nyanyian Lagu Negaraku, Ibu Kandung Suluh Budiman (lagu UPSI) 
 *kagum dengan smangat kental Prof Nik Safiah..masih gagah berdiri walaupun umurnya yang sudah separuh separuh abad*


Sesi Diskusi bermula.
Kepetahan moderator melancarkan lagi perbincangan ini


Peserta yang terdiri daripada pelajar UPSI sedang khusyuk mendengar sesi diskusi ini


Wanita bersemangat waja.
Prof. Emeritus Dr. Nik Safiah Karim



Wanita gemilang
Pn. Norliza Jamaludin
Bersemangat berkongsi ilmu dengan para peserta

sesi diskusi semakin rancak

Barisan AJK program dan VIP

AJK BERSAMA PROF NIK


*Berilmu dengan BUKU, SESAT jadinya
*Berilmu dengan GURU, BERKAT jadinya

2 comments:

puteraduyong said...

memang beliau antara wanita hebat.. :)

ATikah Mustapa said...

puteraduyong:yup..memang tidak dapat disangkal lagi

klik kalau berani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kite nak tunang..leh tlg support x??

My PoWEr RANgERS

My Blog List